婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

1/ 小朋友如果係俾咗99湊, 佢用咩湊仔方法就真係唔可以插手, 當初就應該預咗, 睇電視呢D都唔係大問題, 最重要係身體健康啫

2/ 結婚後知道個老公咁愚孝, 點解當時唔解決好問題, 先再要下一代呢?

3/ 其實係應該要3個人一齊去傾, 而唔係2個人傾囉

4/ 我個人覺得其實就無咩好同99傾, 你都唔會叫自己老母唔好愛自己啦, 係唔係先?

5/ 99係單親, 又得一粒仔, 唔靠粒仔, 仲可以靠邊個?

6/ 其實我個人覺得, 一係接受, 二係唔接愛, 好似無三可選了.....

珊瑚宮

mini1204 發表於 14-4-16 11:41
問心你覺得可以傾到D咩?
獨生仔同阿媽既關係; 非一般母子. 一般母子已經難搞; 仲要獨生.
我真係唔會傾.

無錯, 好老實講, 佢阿媽一日唔死, 個問題依然會存在與唔會改變

珊瑚宮

carmenyan206 發表於 14-4-16 11:54
照我所知咁答啦下

1) 奶奶唔係湊開bb 拒屋企有工人姐姐 係奶奶周不時上來 同埋拒奶奶好多古怪性格 唔會帶 ...

叫你朋友算吧啦

珊瑚宮

carmenyan206 發表於 14-4-16 11:59
拒經濟ok 但係大前提係小朋友 拒無想小朋友無爸爸 可況爸爸係錫拒 但係只不過唔好踩到奶奶條尾。你知啦 老 ...

99嘅野係無得爭取, 無得取共識, 叫佢咪發夢啦

珊瑚宮

kktsoi 發表於 14-4-16 13:32
睇完你朋友呢個情況, 原來吾係同99一齊住, bb又吾使靠99照顧, 你朋友又無經濟問題, 只係99吾理你朋友, 而你 ...

係, 唔使一齊住, 唔使日日見已經好好, 俾我就真係咪鬼理, 佢地鐘意痴就痴啦

珊瑚宮

wahiuma 發表於 14-4-16 14:42
咁就已經好明顯冇得溝通,唔好希望有一日可以變好,而且咁嘅環境長大對小朋友嘅心境發育都唔好,萬一變成佢 ...

無錯, 呢個先係最大問題, 佢地咁大個唔會有咩事, 係小朋友....變到佢地咁就....

首頁

尾頁

跳至