時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

taktakjar 發表於 19-7-19 23:26
如果呢個世界每個人都因為別人無聆聽自己聲音而激進,咁同野獸本能侵略性有咩分別? 人就係因為有教育及思 ...

Well said!

大宅

Debbiebbccd 發表於 19-7-19 23:20

知識打開人的眼睛,對這個世界分辨對與錯,如果世界有 ...

而家成班年青人喺新城市圍人要人聽佢地訴求
新鴻基有咩做錯要圍人4日,要影響啲商戶4日
呢啲係咪文明

大宅

Debbiebbccd 發表於 19-7-20 19:58
激進?唔係6.12條條例過左啦

100幻人遊行後政府堅持二讀,我都覺得佢做得唔好,但政府反思後有道歉,有回應到條例壽終正寢!
班後生仔而家繼續為左佢地5大訴求個個星期喺各個地區遊行後攪事,攪事完仲將責任推喺警方!佢地究竟有無反思過!唔好成日叫我地唔好睇tvb,我睇fb live 都夠啦!大把page俾我揀!提外話,申請張記者証原來只要百幾蚊,仲可以做埋人牆阻住警察做野!

唔好又講警察圍住新城市唔俾佢地走呀!班連登仔講沙田贏係因為有大量商場俾佢地做逃生路線呀!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

Debbiebbccd 發表於 19-7-20 20:00
激進?唔係6.12條條例過左啦

同埋年青人停一停唸一唸,唔好淨睇懶人包睇用文宣啦。香港係大家唔係淨係佢地架!年青人為香港好就不應破壞一國兩制,完善既司法制度!而家威脅政府放人就係如司法制度如無物!
林鄭想同科大生談話,但佢地威脅政府要政府不再追究示威者先肯傾!咁叫願意傾咩!只有佢地幫無人地講就真!

想你反思下你張文宣

點解啲議員被人DQ?
遊行既5大訴求有咩理據?
衝擊完點解唔可以譴責同搜捕?
輕生點解歸咎於政府?
遊行完佔領係咪正確?
遊行完暴力岩唔岩?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

molly0922 發表於 19-8-1 23:45
講左好多次,你信錯左某人嘅「語言偽術」喇,法律最著重就係字眼!字眼!字眼!
無法律效力嘅字眼佢講幾多個 ...

經過呢兩個月我深深感受到呢條條例好有用處!就係要捉哂班買國賊,反中亂港既人!肥佬黎走唔甩

首頁

尾頁

跳至