自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:NBMOM 發表於 15-12-9 22:40 現在,

原帖由 HY2007 於 15-12-09 發表
你講雙非?

揸正係好事, 但要全港統一!
我以前HA前綫員工身份答你,我地internal document寫得好清楚,所有身份證明文件都要正本,每次覆診都要出示。

點解有D收副本,因為咁工作會少D,而且俾人鬧少D。例如:A&E,你無身份證,話你係NEP,如果入院要出deposit advice,D家人唔鏟爆admission就有鬼

我離職亦係因為成日俾人鬧,淨係叫人帶正本ID,出示藥單哩D,俾人由朝鬧到晚

wcpcelia    發表於 15-12-15 17:15
cffw    發表於 15-12-12 13:18
cherry媽咪    發表於 15-12-10 19:59
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:Quote:原帖由 HY2007 於 15-12-09 發表我仔

原帖由 alice06_hk 於 15-12-09 發表
我女三歲,去左兩次急症,次次都要後補正本出世紙。我親戚老人家入院用完副本都要對返正本架。
你留意下, ...
yes
完全正確,無用正式文件登記的,ID number係U字開頭,而且個status係non entitle person (NEP)係1晚收三千幾㗎

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:Quote:原帖由 mercy_mama 於 15-12-09 發表

原帖由 cathy-tse 於 15-12-09 發表
靜靜話你知呀!

寶寶唔識英文架!佢係為投訴而投訴架😊😊
巧對唔住呀!我唔豬訂呀!

男爵府

引用:Quote:原帖由 mercy_mama 於 15-12-09 發表

原帖由 cathy-tse 於 15-12-09 發表
佢係咁架

男爵府

引用:Quote:mercy_mama 發表於 15-12-9 22:56 我

原帖由 tester5 於 15-12-09 發表
過咗唔諗啦!
不過日日要帶阿媽、祖先返工,話無嘢就假!
所以唔怪得HA留唔到D做到嘢的人!

男爵府

原帖由 孟母3000 於 15-12-11 發表
係呀
香港太多痴線佬
自己唔岩唔夠人講就投訴人態度差
係!
我連祖宗都係人X埋,最後resign,無謂受氣,反正人工唔係高!!

男爵府

引用:Quote:原帖由 mercy_mama 於 15-12-11 發表

原帖由 孟母3000 於 15-12-13 發表
醫管局坐counter d文員turnover rate極高
人工唔高又要shift又要受氣
普通公司95時間唔洗對人好做好多
係!其實我係舊制,原本都唔想走,但真係太辛苦,做咗6年,換黎一身病痛兼要睇精神科,自問醫管局唔值我咁為它!

首頁

尾頁

跳至