時事熱話

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我只見到d 人不達目的不罷休 日日圍 日日破壞
te quiero mucho mi amo

男爵府

支持政府就係收錢? 喂 係咪真啊 邊個出糧啊 負責

男爵府

魚蛋仔 發表於 19-7-26 05:03
錯了,係達到目的都不罷休,因為金主都未叫收手!

我upload 唔到片 癲架 成班人係機場搞一個老人家 有無法律㗎 林鄭下台啦 日日當無事發生

男爵府

taktakjar 發表於 19-7-20 00:17
你可以自己聽下分辨真假,太多DJ / 媒體幫口支持年輕人絕對唔係好事,有時過於偏頗誤導!
...

心雄最容易上腦充血 後果自己面對 沒有對錯 只有承擔

男爵府

真定假 好恐怖

神共憤:無良老師、慘絕人倫真人真事(emoji)(emoji)

鑽石山佛教志蓮特殊中學中五一名19歲智障黃姓女學生,在班主任瞞著家長、教唆及帶領下,27日前往元朗示威,由於警察沒有發出不反對通知書,所以揮棍驅趕示威者,這名智障女學生由於不懂走避,被警察扑穿頭縫了17針,家長知道此事怒不可遏,走去質問及臭罵校長及老師,可是家長無論怎罵,校長及老師都一粒聲唔出,保持緘默!
家長問女學生點解咁蠢走去示威,佢話老師應承去完示威俾個學生會會長佢做!
智蓮特殊學校伍日明
學校電話23218511

tamacat89    發表於 19-8-2 15:13

男爵府

Lower_Primary 發表於 19-8-1 17:42
第日佢個仔大‘得不到想要的東西’,可以套用番佢呢番話反佢。

要佢身家只俾佢一個

男爵府

森美食shxx

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

Debbiebbccd 發表於 19-7-26 23:04
依家係當權者無聆聽市民聲音,亦無心解決問題喎。你係咪fail通識啊⋯

你係咪想中國被美國搞到前蘇聯咁

男爵府

我不滿政府嘅無能, 但近日事件不禁令人吃驚的是: 以往大家罵政府為了消滅反對勢力而無理取缔民族黨、DQ市民票選出來的議員如梁仲恆一類事件, 時間久了事實卻告訴我們, 這幫人確實是有组織有計劃的暴徒、恐怖份子!誅事無能的政府似乎在調查亂港人仕方面有認真做嘢而非憑空針對~
真香港人請時刻保持理性, 一切不容質疑的基本是非道德標準也不能動搖, 是非對錯判斷不要用任何藉口擾亂~
誰錯了什麼, 就咬著誰在該事情上追究到底, 而非用别人的錯來縱容和合理化自己在同一事上的錯!

男爵府

Yoyo0820 發表於 19-8-2 19:05
經過呢兩個月我深深感受到呢條條例好有用處!就係要捉哂班買國賊,反中亂港既人!肥佬黎走唔甩
...

我覺得當初個個鬧一籃子唔發牌 再睇睇今日881903 rthk appledaily 日日鬧日日煽動d 人上街衝擊 反政府

佢人在高位仲肯發聲支持 我好佩服佢

男爵府

wongcy 發表於 19-8-2 16:41
商台D DJ 一面倒講O既野有鼓勵D學生繼續搞大件事, 其實佢地有無親身去現場遊行? 還是坐係屋企食花生 :quest ...

星期一人地都未必罷工啦 錢同現實兩回事

首頁

尾頁

跳至