自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

邊度打HPV好?而加仲斷唔斷貨?大概幾錢呀?
加多個問題:男仔使唔使打?打來有咩作用?

珍珠宮

琛媽 發表於 19-6-3 19:54
我囡屋企附近診所打,學生家計會有資助$3600打3針

係咪9價?
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珍珠宮

scso 發表於 19-6-4 19:57
請問隔幾耐打一針,因我仔外國留學生,一年返港2-3次,怕遲咗打餘下果兩針?
...

仔都要打?
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!

珍珠宮

係喎,衛生署網頁寫住接種對象女性及男性喎,男性打來有咩作用㗎?
有冇男仔有打呀?有冇人可以分享一下?

珍珠宮

scso 發表於 19-6-4 23:45
男、女都要打架

字面上名為子宮頸癌疫苗,我唔太理解點解男性都要打。
男性係咪為咗保護將來嘅另一半?還是保護自己?保護邊方面?

首頁

尾頁

跳至