自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我今朝特登數咗一吓,洗頭連吹乾共甩咗至少113條頭髮,絕大部份都係又長又粗又黑,甩嘅都係我頭髮大軍入邊嘅中流砥柱,好驚三千煩惱絲30日就甩到禿頭我發覺我嚴重脫髮都有2個幾月,紮起馬尾時感覺少咗1/4髮量,而且頭皮比之前油咗。之前都斷斷續續食緊善存女士維他命魚油嗰啲但似乎擋唔住脱勢。我廣州嘅舊同事建議我上佢哋省中醫睇皮膚科,話可能係「雄性禿」或者「油脂分泌旺盛禿」

子爵府

海之風 發表於 23-9-11 21:44
我幾年前每日甩4百至5百條,甩咗成兩年,我當時都好擔心變禿頭,但無喎,係頭髮稀薄咗,可能我本身超多頭髮、同 ...

每日甩4-500條咁得人驚?!我一向每吓梳頭都係一兩條咁甩,而家係一執執咁甩,髮界疏咗有時燈光照住頭頂直頭見到「頭皮膚」我試咗市面好多聲稱防脫洗頭水不下10隻,日日洗對我好似唔起作用。好在我無頭痕頭皮咋,唔係可能甩得仲勁

子爵府

bananaGi 發表於 23-9-12 15:30
睇左醫生未??? 甩百幾條!!

我經過一星期大甩, 已經近無3-4成

未睇,我仲未返香港。我甩咗2-3個月,頭髮應該少咗1/4-1/3新頭髮應該生唔切。我決定剪個梁詠琪咁嘅短髮先。

子爵府

baby0525 發表於 23-9-11 19:20
請問善存邊隻

我近期食呢隻,斷斷續續記得就食咁。喺UK嘅Asda買6.5鎊買2送1,即係13鎊有3盒。我其中一盒係for50+嘅諗住畀我媽,我媽話大粒唔鍾意,咁我留返自己食。唔知係咪平過屈臣氏買。
attach1/tmp/phppX37R4

子爵府

baby0525 發表於 23-9-12 21:17
13鎊3盒90粒好平呀,我見屈臣氏$24X 有60粒,萬寧就$22X,第二件半價

原來平過香港!我搵到UK平過HK嘅嘢啦!早知買多幾盒啦!2025年先到期

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊