基督家庭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 天主教既父母一齊分享下

:cry:

大宅

請停上吧!
jk67jk 寫道:
[size=x-large]請問各位, 有沒有人想她這樣子的幫忙?
[size=large]以挖別人的瘡疤, 去為自己持平的方法, 是好行徑嗎? 以暴易暴?
[size=large]asktn, 你好離開這條thread! 你不是以天主教嘅父母身份在這兒分享!

大宅

今晚是我第2年參加拜苦路, 聖堂的小組很好, 自己編了一本小書, 內容真的令人感動,我已向修女索取COPY, 如果到手我會POST上來給大家分享!

另外有關「七天貧窮」體驗生活, 你們會參與嘛?

大宅

好想同大家分享

2月25 yan選禮後的將會由慕道者變成候洗者好開心呀!

大宅

four44,

為這兒, 我完全忘掉了要寫本主日的信友禱文, 今日有人致電來尋問呀! 唉~ 我好少咁甩低架!

近日呢度又確係煩D既~~

大宅

這才是我們的標題

jk67jk

小心d d人好奸!

大宅

我信唯一的天主,全能的聖父,天地萬物,無論有形無形,都是祂所創造的。

我信唯一的主、耶穌基督、天主的獨生子 。祂在萬世之前,由聖父所生。祂是出自天主的天主,出自光明的光明,出自真天主的真天主。祂是聖父所生,而非聖父所造,與聖父同性同體,萬物是藉著祂而造成的。祂為了我們人類,並為了我們的得救,從天降下。祂因聖神由童貞瑪利亞取得肉軀,而成為人。祂在般雀比拉多執政時,為我們被釘在十字架上,受難而被埋葬。祂正如聖經所載,第三日復活了。祂升了天,坐在聖父的右邊。祂還要光榮地降來,審判生者死者,祂的神國萬世無疆。

我信聖神,祂是主及賦予生命者,由聖父聖子所共發。祂和聖父聖子,同受欽崇,同享光榮,祂曾藉先知們發言。

我信唯一、至聖、至公、從宗徒傳下來的教會。

我承認赦罪的聖洗,只有一個。

我期待死人的復活,及來世的生命。

大宅

jk

我都回左比你, :-|

大宅

jk67jk:

我食遲d都手震~~守唔到齋

大宅

noelandy 寫道:
講開守齋,各位對於四旬期昔逢新春佳節,開party搞慶祝有無咩睇法呢?

我堂區都有搞新春盤菜, 延開3x席! 初七果日! 新年嘛!
不過老公就做服務囉! 新年照去做善別!

大宅

我冇守齋......只係拜左苦路! 我都要做番d服務! 多d讓坐先!

同埋下星期5 點都要守喇! 加油!

大宅

我地今年就次次一樣, 上年就隔一次唔一樣!

大宅

仲有十多天就領洗喇................

大宅

cherrymuimui

可以考慮番周六的提前彌撒!!

大宅

loumaomao

ME 2 我地班d女士個個都喊到朱頭! 好感動好感動 :-(

loumaomao 寫道:
Hello 栗子媽媽+yy

sorry 呀,今個sat+sun我係 0係 大堂洗禮+參與所有儀式,之後主日先會番返st andrew's. yy 去呢區做咩呀...

我尋晚就有番st andrew's 主的晚餐 + 今日拜苦路 +今晚 受難儀式... 好有感覺,好感動... 我用左一pack tissue 呀....

:-( :-( :-(

大宅

loumaomao 寫道:
four 44
你好呀... 我而家心情仲未平靜下來... 所以要上來calm down 下先....
你番邊個church 呀...

我在聖遒達!! 今晚大日子 終於都黎喇! ! 帶多2包紙巾!

大宅

jk67jk 寫道:
[quote]
ChingChing730 寫道:
咦..... 咁o岩嘅,我都係葵芳 wor,我返斯德望架!

Actually, 我係斯德望堂區都大約25年了! (哎呀! Disclosed age 添~) 你呢?[/quote]

HIHI 2位

斯德望堂是麥神父嗎?

大宅

jk67jk

麥神父very good!!!!!! 佢幫我同老公補禮架!

大宅

JK67JK

O!! 佢走左我地堂區半年囉, 我地堂區既人都好愛戴佢架, 希望你地快d合一冇事啦!

大宅

jk67jk

尋日係新教友感恩彌撒主教都有講類似問題!

首頁

尾頁

跳至