親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好搞到咁複雜, 你買張阪神一日券
由日本橋行去難波站, 坐阪神電車
在尼崎站或神戶三宮站轉車, 坐到去高速神戶站, 出閘後跟地上面的指示行, 周圍都貼晒面包超人個樣, 冇可能跟唔到.

在尼崎站都係坐番阪神電車, 通常係對面月台, 好方便. 唔需要山長水遠去轉JR

日本橋行去難波站, 有條地下街, 可以直達難波站

大宅

麵包超人^o^ 發表於 17-3-13 15:34
唔好意思,我見尼畸駅係可以轉jr神戶線去jr神戶駅,咁同我阪神線去高速神戶有咩唔同?
...
阪神電車同JR係兩間唔同公司, 唔同的電車
你搞清楚你係咪一定要搭JR先
如果唔係, 日本橋最方便就係去難波站坐阪神電車去高速神戶站, 落車後跟指示行去面包超人館

即係咁, 如果你想去太空館, 你坐荃灣線可以去尖沙咀站, 行過去,
又可以坐西鐵綫去尖東站行過去, 會唔會易明D?

阪神電車好處係你難波站上車後, 只需要轉一次車, 就係尼崎阪神電車站或者神戶三宮站轉, 去到高速神戶站.

買一張阪神一日券, 就可以一日內任坐阪神電車, 700YEN
http://www.hanshin.co.jp/global/tw/tourist/

唔知你用咩APPS SEARCH, 但似乎你個APP只包JR, 冇包其他電車.
如果你係ANDROID機, 下載 "Y!乘換案內" 呢個APPS, 有教晒你.

首頁

尾頁

跳至