樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 tiggger 於 09-2-23 13:18 發表
我無去睇過,只是想到價先睇.如果唔係d電話響唔停.

agent唔係真係沒有生意的,唔會睇左樓,比左電話agent就會不停call你.
我都睇左幾多單位吓,但電話成個星期都唔見响過 市場上已沒有我心水價既樓盤了.

男爵府

原帖由 ume 於 09-2-23 14:05 發表

好耐無見!
keep住睇樓啦。個失業率開始升緊喇,我相信樓市新一輪既跌浪巳暗暗開始!

好耐無見啦!
得閒我都會上來睇下會否見到你發表既意見,但很少見呢!
我睇左學士台啦,實在太偏僻了.如果真係買左,我個工人可能大條道理去買餸要半日時間,哈哈.......

男爵府

原帖由 ac321 於 09-2-23 14:08 發表
I am waiting............

好耐冇見,你兩個BB好嗎?
我家那兩個又病左啦.......

男爵府

原帖由 ume 於 09-2-23 17:13 發表

係呀!鍾意學士台既人就會認為佢實用和清靜,唔鍾意既人就會覺得隔涉。唔緊要啦,加油,希望你可以找到心水盤。
我最近好忙,忙到都無咩時間上來留言呀! ...

謝謝,其實我幾鐘意毓明閣,但老公覺得太細.我中意佢近學校,方便小朋友返學.

男爵府

原帖由 wewe 於 09-2-23 23:03 發表

衰啲講句,啲業主捱唔到幾耐,好似新年前我睇緊間嚴重滲水嘅綠表居屋,我出120萬,業主話有裝修唔憂買,無128萬都唔考慮,但滲水嚴重有裝修我都要掘爛啲牆地執手尾,有裝修都無用啦。

點知近曰比我發現109.5萬賣咗,我諗佢都好等$ ...

好睇邊一區,200萬樓下的樓宇價格真係低左好多.但300萬樓上的樓宇就不是減左好多.仲好似有少少回升添.

男爵府

原帖由 ume 於 09-2-25 16:39 發表

好多人都會同你一樣咁諗,都無話正唔正確既。亦都因為咁,大多數人都無接受新樓比二手樓貴。不過我自己就唔係好介意新樓定舊樓,我覺得質素和實用才是首選囉。 ...

ume,

請問你知唔知第二街個盤幾時開賣呀?
佢已攞左預售樓花同意書.
http://www.landsd.gov.hk/tc/consent/pdf/t1c_0901.pdf

男爵府

原帖由 ume 於 09-2-26 14:37 發表

我未收到風呀!不過我巳經叫D經紀幚我留意架喇!

我問過一個經紀,佢就話年尾先開賣,我又唔係幾相信

男爵府

原帖由 ume 於 09-2-26 15:45 發表

係都唔奇,不過發展商點都盡量選個好D既時候開售,今年首兩季個失業率都唔會好,所以睇來第三季打後才開售都合理既。

都有可能.

首頁

尾頁

跳至