自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

終極熊貓 發表於 19-4-11 15:08
咁你依家岀緊post嘅iphone係。。。?

開卡同買個新電話

珊瑚宮

minlbc 發表於 19-4-11 15:32
我初初同你諗一樣。
不過望真個帖,知道係依位樓主,就要加少少想像去改一改啲錯字。
...

唔好意思又冇睇多幾次出post,

諗住放喺背囊度點知放唔到,
跌咗落地下唔知道,
馬上去差館報失然後就出返張卡同新電話

珊瑚宮

minlbc 發表於 19-4-11 17:42

有米、有米 !

唔洗補錢,

用找好卡數信用卡買,分2期入番,
個電話買咗6799元,買完趕去2間銀行,
又趕住去接阿仔

珊瑚宮

connie_51 發表於 19-4-11 20:55
我今日坐巴士,前面個男人上巴士跌咗個電話下坑渠,佢落返車。我仲以為是樓主。
...

我中午坐970X去蘇屋村,差不多尾站落車放電話入背囊,

放唔岩個位自己唔知

珊瑚宮

whyyou 發表於 19-4-11 17:24
其實樓主想講俾大家聽頭先佢部iphone喺佢隻手度跌咗落地, 好快已經執返, 大家唔使咁緊張 ...

跌咗個電話會開心嗎?

想post問有沒有見到,但我有無講明位置,
相片冇晒啦,跌了電話iPhone6心痛⋯⋯
係街問人借冇人借,店鋪又冇入錢電話,
又要趕住時間接個仔,又要去銀行停帳戶
個C6除返工放工食同瞓外,所有不理!

其實我同單身冇分別
用信用卡買住個新電話先,
今日我問自己我做錯乜嘢壞事?
有人幫助我會幫助,見到個婆落雨冇傘同佢行到冇雨地方,見新屋街坊係單身女士,冇燈買多2個同他安裝,有人記得拉背囊提醒人,
有物品就送出去,有去添下佛廟,

因為我唔知錯係邊搞到阿仔自閉,
想做好事為個仔即福氣好起來。

仲有公屋2兄弟申請,哥哥係戶主冇得分戶
係弟弟結婚先有得分戶

珊瑚宮

crystal媽咪 發表於 19-4-11 23:26
我冇跌電話,但我都錯手冇曬啲片同埋相。好傷心

心痛啊!

警察哥哥提我易唔見電話人,
買iPhone安全多

珊瑚宮

oiyau2005 發表於 19-4-12 01:48
分2期比錢咪要比息?唔抵喎。

唔該你提醒我喎,剛才中銀入錢機入8000元張信用卡號了!

暫時唔買住床褥2張,同餐枱,凳,
電飯煲,風扇等

找卡數先,睇下二手有冇岩先分段買

珊瑚宮

crystal媽咪 發表於 19-4-11 23:35
我未買過iphone呀
我淨係知如果冇咗電話會好麻煩,不過我冇攪 手機過數嗰啲
記得啲相、片定期做backup

上次嗰個儲存器壞了整唔翻所有相冇晒

而家淨係得返3歲幾相片

Bb初生嬰兒相片無晒,得幾張

珊瑚宮

youhello507 發表於 19-4-12 15:58
冇 backup 就預咗冇哂d 相la

之前無,之後有做了!

珊瑚宮

crystal媽咪 發表於 19-4-12 18:53
或者有啲相第時放喺facebook,或者燒碟。放喺幾個地方咁就唔怕一次過冇曬
...

岩呀,唔該晒!
之前唔知有雲端,係jm講先知

首頁

尾頁

跳至