自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

叉頸、追打警察、襲警,香港d南亞特別惡,香港警察唔使同佢哋客氣,開槍就啱喇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

BKFinder 發表於 23-1-25 10:46
係,當時好多bk人話已當左菲傭是家人,支持有居港權

唔係嘛,當菲傭係家人?唔出糧畀佢睇佢so唔so你
佢哋淨係想同男僱主做家人咋

珍珠宮

loved 發表於 23-1-25 10:35
就算吾再收新,但留港既 不事生產,但頻頻生產下一代,一 pair生10個,遲早多過香港人+內地新移民
...

有資料顯示,2006-2016呢十年內,在港南亞裔人口,增長率達七成。

珍珠宮

yuyueng 發表於 23-1-25 11:27
但當時不少人同議員都有講應該比外傭同來港工作人仕同等待遇,做滿七年可以有居留權,否則就係歧視佢哋,D ...

好彩政府贏咗官司,如果唔係依家香港就會多咗至少百幾萬菲人,公屋、綜援係一個大問題,錢從何來?
講得出話應該畀菲傭居留權嘅人,真係白痴無腦

珍珠宮

BKFinder 發表於 23-1-25 11:41
識有d移民左加拿大好耐的老香港人支持,佢地話佢地睇法比香港人洋化,傾向平等及包容。事實上以前投票比泛 ...

咪同我移咗民成3x年嘅姑9一樣囉,成日講埋d風涼話,見到香港衰佢就開心,因為咁樣至証明佢哋移民係正確嘅決定吖嘛

珍珠宮

lovelybaby2015 發表於 23-1-25 12:14
阿姐,你試吓俾人叉頸丶追住打吖?!

呢位方小姐將來有機會畀賓佬非禮、老強,千祈唔好小題大做去報警

珍珠宮

lemontea520 發表於 23-1-25 12:27
甘容洽做乜野報警啫,自己處理丫嘛!!!

咪係囉,咁太平使乜報警,以後坪洲有事就自己搞掂,或者搵方小姐都可以

珍珠宮

BKFinder 發表於 23-1-25 13:05
港府應叫菲駐港機構呼籲菲律賓人士自律不製造嘈音影響其他人。
好像越來越嚴重
...

我住呢層有戶係菲律賓人,佢哋真係好嘈㗎,又冇公德心,唔畀養寵物又照養,個女人仲久不久會大嗌,試過成個大衣櫃放喺走廊,投訴咗好耐至收返入屋,好乞人憎

珍珠宮

miko.c9 發表於 23-1-25 14:03
我諗呢度都唔少,男少女多嚴重,最近出3次街已見到3對,有個仲由女人幫男人比埋錢,做到咁真係好cheap
...

我住油麻地,呢區好多南亞人,好多都媾到香港女,每次喺食肆見親都係女人畀錢

珍珠宮

BKFinder 發表於 23-1-25 14:08
未必,方小姐年紀。。

do do都係咁上下年紀

珍珠宮

saming999 發表於 23-1-25 14:29
吓!我睇個post話好多在家鄉一早有老婆仔女喎!咪個個做哂小三都唔知?

可能個南亞仔搞得佢開心,老豆姓乜都唔知啦

珍珠宮

20162016 發表於 23-1-25 15:30
嘥氣啦,根本就冇重判過!

早幾年個南亞推跌食環署職員,最後食環職員死咗,都係判一年

珍珠宮

ricecooking 發表於 23-1-25 15:45
終於有住坪洲的目擊市民,亦係兇徒鄰居的朋友,講句公道說話

雙手掐住警察條頸,擺明想殺死個警察

首頁

尾頁

跳至