親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實唔揸車可以JOIN 當地LOCAL TOUR 丫,
我10月同屋企人去都係訂左幾個唔同既LOCAL TOUR

wcpcelia    發表於 18-7-21 16:10

大宅

super_dollygirl 發表於 18-7-23 09:44
我都有諗過呀!有介紹嗎?

我今次大約會留一星期, 報左3個團都係一般景點啦, 屋企人第一去丫嘛
1日係去 Great Ocean Road
1日係去睇企鵝
仲有1日係去淘金鎮

其實當地CHINA TOWN 都有D華人開既旅行社, 你可以係果D地方報到團既 (我以前同我老公去過呢D, 不過宜家華人比較多, 所以可能會係華語團比較多)

另外"KK地" 果D網頁都好似有TOUR, 呢個我未試過, 唔知會係華語團定英文團

我今次就揾左間細公司, 雖然貴少少但開細團有廣東話, 起碼長輩聽得明, 唔洗我揾資料做翻譯丫嘛....XD

大宅

magiccandy 發表於 18-9-4 17:14
Local tours 公司見有kkday, 亦有kk melbourne tours, 後者亦多1日團選擇, 有無人試過好唔好? ...

我報左後者3個local tour, 下個月去, 未必係最平我貪佢small group in Cantonese , 佢地可以講解埋俾長輩聽....XD

大宅

JuneLai 發表於 18-9-19 21:02
請問可以介紹廣東話的團嗎?會帶長老去,佢地英文同國語都唔叻

我下星期先出發, 返黎再話你知好唔好
我又係同你一樣同長輩出行, 所以先貴少少揾廣東話團

大宅

JuneLai 發表於 18-10-7 18:55
回覆 mand089 的帖子

謝謝!麻煩回來後告知

今朝我啱啱落機返左黎啦, 我D屋企人好滿意D trip....XD
到左最後果日, 我6299, 大伯 仲加join埋果酒莊團....XD (因為凌晨機, 所以佢地CHECK OUT 後寄存左行李, 就JOIN 團去左玩LU...XD, 結果佢地前後JOIN 晒4個trip, 我自已同我老公就JOIN 左3個...XD)

架車上限只可以坐11人, 我跟果個導遊係新加坡人, 但係識廣東話既
佢仲會有相機, 影下D團體相, 同埋我地D家庭合照, EMAIL 返俾我....XD (我返到香港已經收到EMAIL LINK 啦)...XD

對我黎講, 我都覺得好滿意...XD

大宅

binbin仔 發表於 18-10-27 10:44
請問可以話我知你喺邊度報呢?我都想搵廣東話導遊呀,謝謝

我揾果間叫KK Melbourne Tour, 你可以上網睇下佢地既網頁睇下啱唔啱你心水

首頁

尾頁

跳至