想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

我今日岩岩做完,做嘅時間比想象中快,一D都唔痛,希望成功啦

大宅

回覆:有冇jm呢幾日做完iui,入黎吹下水,一齊等bingo

我第一次做iui,你呢?

你係day幾開針?我食左5日排卵藥之後day 9,10各打一支針,day 13就做iui喇

大宅

引用:Quote:原帖由 mschanchan1105 於 14-07-19

原帖由 ad_baby 於 14-07-19 發表
我星期二岩岩做咗,又係第一次。做完呢幾日個肚又日都痛,個胸又痛。希望大家都成功啦!

...
你揾邊個醫生做?

大宅

引用:Quote:原帖由 mschanchan1105 於 14-07-19

原帖由 ad_baby 於 14-07-19 發表
董e生,你呢?
我都係董醫生

大宅

引用:我明天day3去照,開始做iui! 好期待!!!

原帖由 mooneyesam 於 14-07-20 發表
我明天day3去照,開始做iui! 好期待!!!
做iui之前好怕要行呢一步,當決定左做,跟住醫生指示一步一步行落去,條路原來冇想象中咁難行

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子我都係今個cycl

原帖由 winter_gigi 於 14-07-20 發表
回覆 mschanchan1105 的帖子

我都係今個cycle第1次做iui, 已經開左針第6天, 其實好多野都唔太識, 有傾下就 ...
我冇特别問醫生粒卵有幾大呀?如果佢話粒卵係14 x 18mm,咁即係計14mm定18mm先岩?

我記得day 9 好似一粒14x18mm,另一粒16x18mm,希望冇記錯啦,醫生好似咁同姑娘講

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子Day 9已經18mm

Day 9已經18mm , 咁你day幾做iui架? 做iui個日仲有無再照旦旦幾大粒呀??
我day12再照,左右各一粒,打破卵針,day 13就iui

你幾時再覆診?冇食排卵藥,一開始就打針?

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子我做既係超排卵

我做既係超排卵, 所以一開始就打針。
其實我同我老公check過一切正常架,可惜緣份未到

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子我做既係超排卵

我做既係超排卵, 所以一開始就打針。
覆診如何?進度理想嗎?

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子唔太理想。day6

原帖由 winter_gigi 於 14-07-23 發表

唔太理想。day6照有9mm, day10照竟然只得11mm要加藥呀
我冇咩特别,都係每晚塞小白球

你自己燉雞精日日飲?我買左滴雞精間中飲咋

要休息夠,食多D營養野,希望你下次覆診好D啦

大宅

引用:Quote:原帖由 mschanchan1105 於 14-07-23

原帖由 PigRabbit 於 14-07-23 發表
你飲哪款口味滴雞精??
我買左原味同想孕,飲晒嘅話我諗我只會買返原味,間中飮當調理

大宅

引用:做iui,要自己塞藥?定係打針?定兩樣都要做

原帖由 Mrsrainbowlee 於 14-07-24 發表
做iui,要自己塞藥?定係打針?定兩樣都要做?我剛去左仁安見姑娘,等佢地安排見醫生。。。姑娘話我地適合做 ...
iui後塞小白球,有安胎作用

至於做iui前食藥定打針,個個情況唔同

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子我想問下你係唔

原帖由 winter_gigi 於 14-07-24 發表

我想問下你係唔係打gonal-f架??
姑娘話冇指定咩時間打,只係每日同一時間打就得(前後一小時都ok),我朝早打,打完覺得嗰日會好攰

今日覆診點呀?

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子我個醫生叫我晚

原帖由 winter_gigi 於 14-07-24 發表

我個醫生叫我晚上打, 但我見好多JM打都係早上。
我都有同醫生講打完針好攰,佢話會架,正常嘅

大宅

回覆:有冇jm呢幾日做完iui,入黎吹下水,一齊等bingo

我2/8驗,但係尋日忍唔住用綠D偷驗,白雪雪,唉,明明呢排好忙,應該唔好諗咁多,但一有時間停落黎又緊張起黎,放鬆唔到

大宅

引用:Quote:原帖由 mschanchan1105 於 14-07-30

原帖由 ad_baby 於 14-07-30 發表
偷驗唔準架,我都有偷check,見到白雪雪時心都灰埋。。。但到due day,又竟然
所以唔好灰心,一日未 ...
多謝你呀,希望我都可以一take過

你嘅小B一定健康成長,加油呀!

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子明天~明天就是

原帖由 winter_gigi 於 14-08-01 發表

明天~明天就是了!替你緊張呀點呀點呀?
我緊張到不得了呀

今朝又想偷驗,不過c6叫我唔好,叫我聽日先驗

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子為你加油呀~有

原帖由 winter_gigi 於 14-08-01 發表

為你加油呀~有無咩特別唔同?
唉,唔中呀,好唔開心

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子咁仲做唔做第2

原帖由 winter_gigi 於 14-08-02 發表

咁仲做唔做第2次呀??黎m未呀? 有無check 體溫呀?
會再做,睇下iui定轉做ivf

大宅

我體温仲係高架,未黎M,姑娘話一星期內黎M,一星期後仲未黎M就再驗多次

想再試就下次黎M打電話比姑娘,佢再問下醫生點安排

首頁
12345...9

尾頁

跳至