想生BB

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

引用:想問下放完精後係咪一切活動照常,如果朝早

原帖由 ~瑤瑤~ 於 14-09-24 發表
想問下放完精後係咪一切活動照常,如果朝早放精後返工得唔得?
醫生都冇叫特別休息,只不過安排到嘅話我會比自己休息一,兩日先

大宅

回覆:LINGLINGW 的帖子

加油呀

大宅

引用:Quote:原帖由 mooneyesam 於 14-09-23 發表

原帖由 ccyung 於 14-09-27 發表
請問什麼是icsi?
單精子卵漿內注射(ICSI)

ICSI實際上與IVF非常相似。不過,除了IVF所需的步驟之外,ICSI亦包括挑選一顆正常及活力較強的精子,並由胚胎專家將其直接注射入卵子的中央(細胞質)位置。

大宅

引用:Quote:原帖由 mschanchan1105 於 14-09-27

原帖由 ccyung 於 14-09-27 發表
咁係唔係等於,借一d健康d既蟲蟲打入去呀
唔係借蟲蟲,用返c6 d 蟲蟲

大宅

引用:謝謝樓主詳細講解!我覺得應該失敗了,因為

原帖由 mooneyesam 於 14-09-27 發表
謝謝樓主詳細講解!我覺得應該失敗了,因為肚痾左幾日,又有谷m feel幾日!其實一星期後應該知。因為我m好 ...
唔好諗有咩先兆啦,有人咩先兆都冇就bingo,有人又肚痛又肚痾都bingo,盡量唔好諗(我知好難),得就得,唔得就再黎過,既然就黎要面試,就專心準備好面試嘅野

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子各位JM們,我今

原帖由 mybbjourney88 於 14-09-27 發表
回覆 mschanchan1105 的帖子

各位JM們,我今日due day, 已流啡了
我11月都放雪胎,—齊加油!

大宅

引用:回覆 mybbjourney88 的帖子加油呀! 我星期

原帖由 krainbow 於 14-09-28 發表
回覆 mybbjourney88 的帖子

加油呀! 我星期五做咗第三次iui,下個月10號派彩,呢次都唔得嘅話諗住休息一個 ...
relax

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子好啊, —齊加

原帖由 mybbjourney88 於 14-09-30 發表

好啊, —齊加油!
我喺大圍仁安做架,我覺得大圍D配套好D,比咁多錢出去,最緊要做得安心

我全部係day 3,醫生話對我黎講放兩粒day 3同放一粒day 5冇分別,所以佢話我放day 3胎已經ok

我估我11月頭再放胎,—齊加油

大宅

引用:聽日做iui 啦!!希望金花娘娘保佑我成功啦

原帖由 LINGLINGW 於 14-09-30 發表
聽日做iui 啦!!希望金花娘娘保佑我成功啦!我等左3年啦11
good luck!

大宅

引用:Quote:原帖由 mschanchan1105 於 14-10-01

原帖由 LINGLINGW 於 14-10-01 發表
thanks.!! 緊張中。。。
Relax,一D都唔痛架,做完盡量訓耐D先走

大宅

引用:9/27 做左第一次iui!10/11due date....等待

原帖由 chrislam_1226 於 14-10-03 發表
9/27 做左第一次iui!
10/11due date....等待是最漫長
揾D野做下,分散下注意力

大宅

引用:又一次失敗。。。剛有顏色的分泌。。。昨晚

原帖由 mooneyesam 於 14-10-03 發表
又一次失敗。。。剛有顏色的分泌。。。昨晚m pain, 依家等佢血崩。。。

...
完全明白你嘅心情,只可以等多幾日,希望你唔係M come啦

大宅

引用:多謝各位姊妹,希望佢係啡,不是血啦!但我

原帖由 mooneyesam 於 14-10-04 發表
多謝各位姊妹,希望佢係啡,不是血啦!但我都打定輸數了。。。11月應該去做ivf, 睇埋呢幾日點情況!樓主, ...
day 1 打返去約day 2 or day 3 見醫生

未到最後一刻唔好放棄!

大宅

引用:咁係咪正式見到紅血先打電話?少少有深色都

原帖由 mooneyesam 於 14-10-04 發表
咁係咪正式見到紅血先打電話?少少有深色都唔算?我塞小白球又唔見手指有血色!前晚勁m 痛,但呢兩日又無! ...
要鮮紅先係day 1

大宅

引用:鮮紅色了 唉。。。又一次失敗。。。明天打

原帖由 mooneyesam 於 14-10-05 發表
鮮紅色了 唉。。。又一次失敗。。。明天打去問下點。。。
比自己唔開心一陣好喇,要向前望,—齊努力!

大宅

引用:Ivf ma

原帖由 mooneyesam 於 14-10-06 發表
Ivf ma? 我想問 day 2,3見醫生,之後有乜做?係咪隔個月先做ivf?
其實做ivf同iui好相似,前期都係打針谷卵,到D卵ready就打破卵針,36小時後抽卵,抽卵當日c6要留精,day 3胎就抽卵3日後放胎

大宅

引用:你好,請問個疗程總共要花$?謝謝

原帖由 nana_ngan 於 14-10-06 發表
你好,請問個疗程總共要花$?謝謝
預十萬

大宅

引用:想問放胎係咪好似iui放精咁?希望我可以成

原帖由 mooneyesam 於 14-10-06 發表
想問放胎係咪好似iui放精咁?希望我可以成功谷,抽,結合,放!!!

...
放胎要入手術室,c6可以陪入去,似iui放精

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子請問每次再放雪

原帖由 hihicatcat 於 14-10-06 發表

請問每次再放雪胎要幾錢
我未放呀,問過預兩萬

大宅

引用:係?即係都可mix 埋?我都唔知問邊個,又驚

原帖由 mooneyesam 於 14-10-08 發表
係?即係都可mix 埋?我都唔知問邊個,又驚佢食得多!
打去仁安問姑娘,問佢地有冇食咩supplement有幫助,嗰時姑娘叫c6食善存,食左之後形態好左

首頁
45678...9

尾頁

跳至