跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

有無ask鄭教士

水晶宮

畀面勳章

我call佢問下咩事

水晶宮

畀面勳章

邊個話以前茶點咁刻薄ga以前有奶飲,有通粉,有蛋糕食ga....
果個曾小姐做咗好耐咩?無端端亂咁up
前校長(古校長)回歸都無問題,佢都好好人,馮小姐亦非衰人,你哋放心啦
改朝換代呢d嘢......,當年梁老師(現時梁校長)上位時都換過一批新老師啦古校長時代有幾個好好ge老師話就話去讀書,讀完書又係無得返轉頭
我覺得梁校長同古校長都係好為小朋友ge校長,家長唔使緊張!

水晶宮

畀面勳章

根本成件事都只係估估下,老師應該唔會大換血
家長們亦要查清真相,唔好被人利用

水晶宮

畀面勳章

強烈建議各位明天請假唔返學唔好叫寶貝仔女幫人做show....
全件事,始作俑者係"真"小姐,做為一個顧員,你同老細有咩唔妥,都唔應該向顧客煽動咁樣証明佢好想一拍兩散,佢無得撈,亦唔想佢boss好過
何況佢ge客仔只係幼童&家長!

水晶宮

畀面勳章

誰是誰非都未知
差人/ICAC都無開file
煽動人心果個人,就一定成功咗啦
你睇幾多新會員為咗呢件事注冊BK
搞到咁仲可以復職?一單2008年ge事點解2012年才揭露?梁校長正值在任其間,為何不知情?
大家泠靜d諗下啦!學校行政出咗問題,身為校長真係可以亳無責任?梁校長真係好錫小朋友,佢上任以來,校譽日隆,我哋舊生都沾光!但佢不竟太年青,又連生兩胎,身心無影響就假啦,加上缺乏管理經驗,無乜政治頭腦,佢被人利用咗都唔出奇

水晶宮

畀面勳章

今次梁校長無疑係上咗慘痛的一課,希望佢可以早日振作!佢ge公關手法的確比舊校長優勝
古校長再掌權,希望可以keep到過往水準

水晶宮

畀面勳章

譚校監比校衝動,我寄望余校監
覆新會員~~古校長退咗休都不愁衣食啦,做乜要咁多年之後再攪呢d嘢呀?唔知頭唔知路就唔好聽d人亂up啦!而且幼稚園校長人工都唔多.....

水晶宮

畀面勳章

邊個係邊個都無緊要啦最緊要快d平息件事
各位mami唔好被人利用呀

水晶宮

畀面勳章

今日上咗爽報啦教局亦介入咗......
攪成咁,梁校長不但無得復職,而且將來好難再係幼兒教育界服務,咁有heart既人,只係爭少少管理經驗,連磨練機會都無埋......
你哋咁激動,間接令受害人再受打擊
一拍兩散不特止,仲係全輸局面馮小姐、曾小姐無得做,梁校長受傷深遠,老師們唔開心,小朋友都feel到,辨學團體重創,兜咗現任校監都好啦,學校都原氣大傷......三育ge名聲靠古校長、梁校長同一班好老師建立,依家前功盡廢...
大家好安樂啦

水晶宮

畀面勳章

崔珍媚主任係以前我女班主任,佢好有愛心同好正直有佢恊調應該會幾好
其實家長日果日經過見到崔主任,佢已經覺得會有嘢發生,係強顏歡笑,唔想影響家長同小朋友啫
估唔到依家影響咁緊要......小學校長同幼稚園(others)校長開會都有傾及呢件事,大家都好婉惜
你哋小朋友仲讀緊,肉緊好正常,仲有d熱血家長見梁校長流淚,自己都好激動咁喊......仲有d直程揾緊轉校......係巴士上同人熱烈討論......真係當局者迷,呢d行為幫助到舒發情緒,但對解決/平息件事無幫助law......希望你哋參考下局外人ge意見,唔好一見到不同意見就即刻起槓......咩事都要靠清醒時才做判斷

水晶宮

畀面勳章

回覆 p.koo 的帖子

你咁又係講得啱wor証明你比之前冷靜咗dd......
係有幾個現任家長打電話問我意見我先知有件咁ge事,我同舊一批老師仲有聯絡,所以幫手問下咩事咁law,我間中會去三育幫朋友湊仔女放學,有幸見識各位高調家長係學校門口、巴士上ge表現,三育執粒對我無影響,我女識ge老師,佢哋唔搬屋就好多時會再見到。
事實上事情唔係一面倒,係有d家長唔想咁激烈啫......我會鼓勵佢哋今晚出席,表達自己ge感受......
或者我哋已經見個面都唔出奇,上爽報果個紅衫mami我已經領教咗啦

水晶宮

畀面勳章

回覆 ahbebe88 的帖子

去啦有老師/嬸嬸會幫手睇住幼童
大家都有權知,同發表想法
無仔女讀三育ge人都咁熱血加入,三育家長梗係要出席了解下啦

水晶宮

畀面勳章

即係又食白果

水晶宮

畀面勳章

回覆 p.koo 的帖子

搞成咁,你想我講咩呢?我小朋友都畢咗業幾年,唔通為呢件成日揾住d舊老師咩人哋都好busy啦!
呢個地步,雙方都企得咁僵,根本無得傾熱血家長為咗公義,其他家長為仔女,無話邊個啱邊個錯!
我女係古校長年代畢業,我覺得我女有個快樂幼稚園時光,當時校長老師都好好,一樣會企係門口同小朋友打招呼,一樣會體貼家長感受!梁校長係佢上任咗不停攪公關時才熟咗少少,我見佢大住肚都熱心出席對外活動,覺得佢好有heart,佢無教過我女,但都可以認得我女係三育畢業生,我對佢年青有魄力ge印象好深我覺得我無揀錯幼稚園!
相信早期三育舊生家長都唔認為古校長會做得差過梁校長,新一代家長保護/支持梁校長,我哋認同,亦支持!但唔會咁激烈,而且有d舊生弟妹都讀緊,果批家長唔激動抗爭,都係因為咁多年積存咗感情,心中兩難,希望和平理智

水晶宮

畀面勳章

果個"T咩洪"校監,我哋以前唔多覺眼ga......但佢short short地就略有所聞

水晶宮

畀面勳章

真係唔希望見到有人用小朋友做籌碼
小學唔介意小朋友係咩幼稚園畢業,反而會介意家長太激進多少少

garfieldkiki    發表於 12-2-19 18:05

水晶宮

畀面勳章

有d人攪到學校呢個地步......拍拍law友就走人
真係唔知點話你好lor......

水晶宮

畀面勳章

攪事者走咗,都係好事

首頁

尾頁

跳至