論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

見到此新聞勞氣,周澄、職工聯,攪屎棍! 係唔係李卓仁果幫派嘩!!!以加工人越來越八輩,不聽使喚、不怕炒魷魚,不認真工作,沒大沒小了!就那些人一天沒事做幫工人爭取呢樣果樣!唔通所有姐姐訓馬桶?地下?幾個人訓馬桶零星幾個人,要40萬姐姐爭取訓主人房好了!!出去租房子,劏房租金也要兩三千蚊,賓誰買單?!出去住懷孕了又唔炒得!出去做兼職,這家沒做好,趕下家!香港主次顛倒,支持妹仔大過主人婆咩?!遲點叫政府派公屋畀佢地啦!做個工人原來好架勢!看到晨早新聞要砸電視機!!煩死人!

大宅

香港那麼家庭訓劏房,老人無依靠,小孩冇電腦寫功課……你周澄不去爭取個個要過李嘉誠的日子?!你周澄屋企請個工人,訓大房,唔使點做野,飲好食好收人工?!香港大多數人家僅得四五百尺,有好多一兩百尺,如何款待工人公主們?!我家小工人一個人一間房,我們自己家4個人擠一間房,吃喝全部平等,從沒有罵過工人、虧得過她,經常送東西她,過節過生日利是,還時不時使小脾氣、黑面!如果香港冇腦再幫工人助威,很快工人騎在我地頭上撒尿,太太們全變工人、阿四,再是水魚任劏,對工人全包,包她懷孕、看醫生、生仔,機票,我地還要自己湊仔、照顧老人,佢地唔使做,來香港做上等人喇,唔會返印尼、菲律賓了!

大宅

蠢!今天在電視裏幫工人爭取出去住的,動機不良!出去住還會影響冶安,管理起來又難,成本大大增加!第時産生工人一樓一鳳點收科?又要上街呐喊,爭取警力來管理問題!得一想二,蠶食雇主利益,我地一點保障都冇!氣憤難平!以後工人們會上演爭取公屋、香港産子、爭居留權……沒有一個地方會這樣偏幫工人嘅!打工就是來打工,佢地好好照顧BB、老人們,我們尊重她們!我相信大多數顧主對工人愛護有加、寬容她們、給機會她們學習做家務什麼的!不能連底線都失去,係咪?!!!

大宅

PonyMom 發表於 住!!3-7-26 㩒1㩒錯一個掣23
唔同意,除非個條件係.......唔加人工,外宿費用自理,甘我地大家都有番少少私人空間都好。否則... ...
就是!我強烈反對工人出去住!反對!

大宅

頭先激動D,㩒錯掣!強烈反對!如果政府通過,我唔會請工人了!自己一腳踢!賠番錢畀工人,趁工人未變成太太前,打發佢返!!

首頁

尾頁

跳至