自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實初期個Duty free 好多嘢賣,好靚好新,不過無郵輪到呀!跟本挨唔到

珍珠宮

回覆樓主:

公道D講,係交通配套唔好! 但郵輪埋岸係商業活動,唔係好關政府事囉!

珍珠宮

MMVV 發表於 23-8-7 00:17
唔可以咁講Bo,不是商業活動咁簡單。現在係infrastructure 問題呀。政府成日叫人海洋光譜號快D搬返香港架 ...

我自己都有撘郵輪去其他國家,如果唔跟RC on shore tour , 交通都係自己一早安排包車叫司機响上岸嘅碼頭等,唔會太依賴公共交通公具,亦唔會話人哋政府安排不當! 其實大部份嘅郵輪碼頭都吊腳,除左少部份可以行到出市中心! 玩得郵輪都慣左! 試過上岸等的士成個鐘都無,最後硬住頭皮坐電單車隔離有個箱載客嗰D都試過,無咩大不了!郵輪停咁多個port 其實個個port 都有咁情況,不過配套好D大家玩得開心D囉!討論下唔洗講到咩起個機場無交通安排咁extreme 囉!

珍珠宮

回覆樓主:

講到要改善嘅大把民生嘅可以做啦! 幾時輪到十年唔逢一潤比外人用玩樂嘅郵輪碼頭呀?幾千人又唔係日日有船到

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊