自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

domantai 發表於 21-6-6 18:30
如果要全球只剩5億人,就唔係研究疫苗,係應該研究超級病毒。或者可以將伊波拉病毒四處散發出去,好快成功 ...

好多年前已經講緊要將地球人口減少,個生態先得以平衡,而且不斷研究機械人代替人手。
如果用伊波拉病毒太張揚了,生化武器好肯定好快要徹查到底。
其實我有少少懷疑科學家係一路都有研發病毒,然後再製造疫苗,所有人健健康康,藥廠就冇利可逃,美國涉及病毒嘅lab比中國多好多倍,但咁多年都唔見得醫療有咩突破,或者有咩新藥面世。
你有冇睇過Bill gate親口實牙實齒咁講過,用疫苗控制人口係最好嘅方法?
但就今次疫情嚟講,只對科興有信心,而且每個人要衡量自己身體狀況先打,始終係自己身體。
美國成日將茅頭指向中國,話佢地實驗室洩漏病毒,更加令我懷疑美國賊喊捉賊。

珍珠宮

芒果米池 發表於 21-6-7 01:40

好多年前已經講緊要將地球人口減少,個生態先得以平衡,而 ...

科學家知識係豐富,但好多都係利益行頭,睇牛奶有益同有害就知,明珠台都有個節目講,好多生意人會比錢利用學者科學家唱好某產品,明明有受害者都可以比佢地講到唔洗賠償。
以上我唔係講今次疫苗,只係想講以往有好多單係咁樣,明珠睇返嚟。
隱約記得係關於農藥對人體嘅嚴重影響,受害者一家係住係農田唔知幾多公理以外,受到農藥對身體重大影響,幾十年後再搵其他科學家研究先有證據證明到,但個農田已經荒廢,執業者已經搵唔到。

珍珠宮

domantai 發表於 21-6-7 08:30
https://www.google.com/amp/s/www.thenewslens.com/amparticle/134802

睇你講完就去google下,bill gate ...

多謝更正,會去睇吓

首頁

尾頁

跳至