在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 請我一起同世界各地媽咪分享異居海外的心聲 part 4

winnie,
一次過同老公講晒出黎好呀,佢明幾多都好,佢始終要知道你的感受同埋難處~~做得好﹗

陰公呀owyn仔,林醫生有無話要幾耐度先好返?

子爵府

Re: 請我一起同世界各地媽咪分享異居海外的心聲 part 4

winnie,
陰公囉,一定好塞,連奶都唔飲,心痛c囉~~ :-(

好呀,今晚再去睇呀,記得同林醫生講話佢好塞呀個鼻,睇下佢點幫owyn仔~~平安葯一定要攞呀,咪過到果邊買葯好麻煩同埋就咁買唔到咁details的葯~

記得帶帽比仔仔過去,同埋頸巾,仲有叫定你老公果邊d屋企人買定個ear muff比仔仔出機場帶呀~~

子爵府

winnie,
真係陰公呀,肉到赤埋呀~~ :-( :-( :-(

係呀,喊左出黎會好d嫁~~細b有一次又係好塞,吸唔到太多,咁我就好唔人道咁撩佢鼻鼻等佢喊出黎,之後好好多~~

子爵府

good morning all~~

jovababy,
收到啦,好多謝你呀,亞女見到係度大叫呀,開心到大笑呀,係咁問我邊個送嫁~~

lorry,
多謝你呀,你好有心意呀,好欣賞呀﹗不經不覺max已經20個月大啦~~

小詠,
你好d未呀?仲有無暈?

winnie,
亞仔尋晚訓唔訓到呀?

子爵府

winnie,
好野,無咁塞訓得好就好啦~~好快好番嫁啦~~你唔洗咁擔心啦~~

你自己都要小心身體呀~~

子爵府

未得閒追版,打左個招呼先~~

子爵府

早呀大家~~

jovababy,coolkathy,winnie,lonelyheart,karen,
多謝晒你地d咭呀,仲有jovababy同winnie的stickers,我個女愛不惜手呀~~

all,
大家會收到我遲來的聖誕咭呀,對不起,真係有心無力寫呀早排~~

小詠,
呢幾日仲有無頭暈呀?你返番工慣嗎?一定好掛住兩個寶貝啦~~

大食媽咪,
你原來已經返左去韓國啦~~

cathyl,
你好呀~~
我有兩個囡囡,一個3歲,一個1歲~~

多d上黎傾下呀~~

yukkie,
嘩﹗要招呼廿幾人已經唔容易,仲要個個唔幫手一腳踢,真係好金呀~~

子爵府

Re: 請跟我一起同世界各地媽咪分享異居海外的心聲 part 4

新年快樂呀大家~~

我呢個假期比囡囡安排的節目實在太豐富啦,我呢個老人家頂唔住,累到cc下,連上網的精神都無呀~~

nillie生左未呀?

子爵府

Re: 請跟我一起同世界各地媽咪分享異居海外的心聲 part 4

hi all,
我呢排忙於亞女的功課呀,終於接近尾聲啦~~

子爵府

hi all,
剛同nillie通電話,佢叫我同大家講佢好好呀~~佢把聲好精神呀,同埋好開心呀佢。仲有同埋gabriel講電話添呀我,佢好得意呀把聲,好可愛呀~~

子爵府

lorry,
唔好客氣~~

多謝你呀,我都真係要比個腦休息下啦當份功課做完時

jovababy,
吓,原來連twingirls都生左啦﹗仔定女呀?幾時生嫁?順產?

子爵府

nillie,
你把聲好精神我好放心呀﹗仲聽到你好開心把聲就更加高興呀﹗睡天使把聲好好聽呀,好耐無聽過咁bb的聲啦~~

你話amanda係大水牛,我真係比你笑c我呀~~

肥bear bear咁抵c,咁樣講 bb個樣變得好快嫁,到時可能會勁似你嫁

amanda抱得細佬好好呀~~

jacob614,
你好呀,歡迎你呀~~
我有兩個女女

winnie,
你老爺而家點呀?出左院未?

twingirls,
真係恭喜晒呀﹗你身體好嗎?精神如何呀?累嗎?要照顧3個唔容易呀﹗kiyomi好嗎?一定好可愛呀﹗兩個家姐係唔係好開心呢?

hoyinma,
你好嗎?兩個寶貝如何呀?你返工未呀?

子爵府

winnie,
我聽你講full of energy after he went to hospital,我仲以為佢可以出院添,sorry。

下?咁我真係無聽過原來果邊住private room可以帶寵物入去一齊住喎 好搞笑﹗咁隻狗慣唔慣呀?

子爵府

winnie,
真係一處鄉村一處例呀

係呀,內陸機到達,可以係baggage claim度pick up嫁~~

咁隻狗對owyn仔好唔好先?

jovababy,
你同vv最近點呀?

子爵府

大食媽咪,
亞女好醒呀~~

jovababy,
vv同我大女細時食飯一樣呀,又係食好鬼耐,真係餵到忟呀~~
呢隻豬仔真係好鬼可愛呀~~一定比佢搞到唔知好嬲定好笑~~

多謝關心,佢地好好呀。細b咪周圍走囉,大b大個左好多啦,好好笑嫁佢而家,成個小大人。

子爵府

ginermama,
你好呀,歡迎你呀~~

大食媽咪,
小朋友食野真係有時一期期嫁,可能佢呢期唔想食麵飯呀,咁你就暫時比下薯仔,蕃薯等佢食住先,再試下加少少飯比佢睇下佢會唔會慢慢食番~~

囡囡唔肯著片某程度上係好事黎嫁,可以幫助佢戒片呀。你出街時可以同佢著學習褲或者帶多套褲換。

twingirls,
多謝你d相呀,kiyomi好得意呀,眼仔碌碌呀~~

點解你奶奶唔想你餵人奶呀?

子爵府

小詠,
不經不覺johnny仔已經3個月大啦,佢最近點呀?

tommy仔又如何呢?你返工習慣d未呀?

子爵府

打個招呼先,一陣先追版~~

子爵府

hi all~~
我呢排好懶上網,更加懶追版呀

所以大家好嗎?轉凍好多呀,大家小心身體~~

又係我開始好忙的日子呀,農曆新年~~囡囡學校又有活動呀

子爵府

首頁

尾頁

跳至