美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次開post分享, 希望大家鍾意~

燈機,color gel

彭三順  係LED燈定UV架?  發表於 13-6-13 10:21

大宅

回覆:我的soak off gel甲陣容~

仲有好多~
我買過好幾隻牌子,圖入面白色樽最平最好用~
Cnd就最稀,最似指甲油,不過唔平$199一支,不過色好少,同埋好多時要訂貨,佢要用返同牌子既base and top

大宅

Chujie果支都ok.不過好大陣味,宜家出新板貴左好多,其實以大陸gel黎講佢都算抵用同多色選擇
黑色am果支就太杰,(買左成年)好似唔出唔
最細果支係日本野,不過睇色板好靚,搽上手就冇色,好似$69一支,不過好細支,個掃都算好搽
紅色果支no comment. 淘寶野,個掃好唔掂,不過平,rmb 25

大宅

Led燈機係香港買,本來係9龍灣睇過4w要 $350,太貴啦,之後上網買$180 6w. 我見好多jm都淘寶,不過唔太敢用2腳,因為屋企有狗又有bb都係貴少少買3腳~

我既步驟係:
1) 輕輕磨花拍甲面,
2)用刷清理甲面(刷晒啲塵)
3)用酒精消毒甲面
4)搽soak off base gel ,照燈 10秒
5)搽color gel(超薄),照燈 15秒
6)搽第二層color(正常份量),照燈 15秒
7)搽soak off top gel ,照燈大概1分鐘

大功告成

大宅

回覆:我的soak off gel甲陣容~自己DIY GEL甲真慳錢~

前排我幫個朋友仔整~

大宅

另外我訂左支harmony既硬甲soak off base gel, 試完再同大家分享~

大宅

回覆:我的soak off gel甲陣容~自己DIY GEL甲真慳錢~

我成日都買color gel. 如果唔幫下朋友整的話好難用得晒,其實好易整,我買果啲係甲油裝,又唔駛潔甲,真係搽上去就照燈

大宅

回覆 小雞脾媽媽 的帖子

有呀, CND一定要用返CND, 如果唔係會列開, 我買開GEL果個賣家話CND太稀身, 所以夾唔到其他GEL, 不過CND 最多2星期, 好唔"禁"

大宅

回覆 jopig 的帖子

果間野我係Y拍搵架, 有門市~

大宅

回覆 jopig 的帖子

TO INFINITY 好用呀, 反而好過果支日本GEL, 好似一百蚊一套base and top, 其他就$4X一支, 好多色呀, 不過費時賣廣告, 係Y拍有架啦~

大宅

回覆:蜜蜜斟 的帖子

買返soak off gel既builder就得架啦,不過第一次整都幾難整

大宅

我本身唔太駛延長,不過我見過有延長gel,冇問價

大宅

今次傑作~

大宅

回覆:pistos2001 的帖子

Chejie果個係taoboa既 首席牛人買,不過唔知宜家仲有冇lu。。

To-Infinity 就香港買,經常有新色呀,係facebook search To-Infinity Beauty就有架啦
佢地果啲gel幾好,茶得厚又唔會縮,$45黎講算係唔錯

新買christxxx深藍色,$2xx , 唔知我係咪買到假野,照唔乾又唔均勻,我係重慶站一間專賣指甲野買,好傷心呀

大宅

回覆:gladyssiu 的帖子

有冇相呀????????我有興趣呀

大宅

回覆:25-6 UPDATE,我的soak off gel甲陣容~自己DIY GEL甲真慳錢~

我個人好鍾意nude color. 各位歡迎誘惑我~

大宅

hongmi 發表於 13-7-2 14:38
回覆 emmaeatapple 的帖子

嘩, 好靚呀, 我好想正, 搞到我心旭旭, 可唔可以介紹下我第一次自己正應該要買咩 ...

我認得你隻猫猫呀, 好似有PM過你~
不過唔緊要, 你係facebook search To-Infinity Beauty就搵到架啦,

我一開頭都系買一SET野, 都夠用, 因為佢D GEL 唔駛潔甲所以整得快真係20MINS 攪掂

大宅

回覆:emmaeatapple 的帖子

Tonight masterpiece~

大宅

回覆:haze076 的帖子

吾係啦,我表妹呀,佢對手勁靚呀

大宅

回覆:cancan1105 的帖子

其實係得,不過會好脆好易裂開,我試過啦

首頁

尾頁

跳至