自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

brindlewin 發表於 18-1-24 06:54

婚姻同男女朋友最大嘅唔同,係大家“都”更commited去了 ...

每次出去前都要叫,其實男人心中除了咸濕,必有其他想法。

珍珠宮

chillimom 發表於 18-1-24 08:13
我記得你們幾年沒有性。這徵結一天解不到,你兩仍在平行缐上永遠沒有交集。
...

其實樓主俾段無性婚姻佢老公已經係對佢老公既剝奪啦
婚姻係一紙合約,implied terms 不能盡錄,指責佢老公爛滾前,究竟係邊個更先不能履行合約?

樓主你要認識既太至少係
- 承認自己不如想像中被愛
- 就算係咁無乜大不了
- 你留低唔係因為大愛包容,唔係因為無得揀,係因為你唔想承認失敗,想留返係人地面前既面子,一份自以為既完整同完美,亦唔想面對問題既核心,唔想從核心改變自己,你以為原諒佢既大錯你行左一大步佢要珍惜,其實物先腐而後蟲生,而你既原諒只係基於你唔想分開既選擇,並唔係因為你同佢各自對今日既景況有 ownership

珍珠宮

ms_maybb 發表於 18-1-24 11:30
講得好啱,樓主放過人地、放過自己啦⋯⋯你不停自我安慰,唔正視個問題都無用⋯⋯有朝一日,你 ...

佢老公好多財產係佢名,所以老公都不會隨便放的

珍珠宮

anniekayan 發表於 18-1-25 11:16
咩想法?

佢既心事,我不會知,只係單純咸濕,唔會咁 consistent 咁要係出門前開餐。男人心事問男人一定唔會講

珍珠宮

回覆樓主

如果老婆做返當交功課,有乜癮?佢都係交功課。
性愛當中不能感受彼切連繫,做黎有乜謂,呢個唔係功夫同好唔好玩既問題,係你同佢之間無一個大家都享受既 common point 既問題。 同見面出街一樣,如果你出到黎鞋口鞋面 hea 我,不如你返屋企早抖啦,我自己行街仲開心。

首頁

尾頁

跳至