時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

wantaima 發表於 20-3-28 20:39
你無病吖嘛! 血凊用來救病人架,所以咪多左好多人康復囉! 係咪要日日播比你睇架? 賴醒。。。其實 ...

唔怪之得,
中電訊咁多個電話號碼forfeit 咗啦
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

wantaima 發表於 20-3-28 21:17
又你估。。。。。你認為。。。。你覺得。。。。數據呢? 亂噏當秘笈衰咗又唔肯道歉! ...

你自己咪睇返中移動啱啱出嘅年報囉。
唔係要餵埋你呀?
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

wantaima 發表於 20-3-28 21:28
對準下topic啦,成鬼日跳右跳左!

咪spin,
快啲去睇中移動年報

公爵府

littlesister 發表於 20-3-28 21:34
一班旦散批評專家做錯野

應該係專家批評一個旦散

泰國同日本世衛專家代表都响會上面批評呢個WHO有史以來冇醫學學歷嘅總幹事

公爵府

littlesister 發表於 20-3-28 21:36
啊,係唔,忘記左呢兩個國家,但點解佢地又無爆既?哦,因為佢地無同美國有人員交流
...

世衞一月30日將疫症升級為全球緊急事件第二日朝早就既刻唔認中國呢個好兄弟⋯⋯⋯封中國關先甩到身咋

阿婆走得快肯定有古怪

公爵府

wantaima 發表於 20-3-28 21:37
你咪開番個中移動post 囉!我一定要跟你個飄移龍門走架?

即係你唔識睇annual report 啦

公爵府

Lena_Wong 發表於 20-3-28 21:40
其實內地得中移動呢個台咩?唔好自己諗就當喺真就得架!

最慘中電訊又冇增幅嘛,你都冇睇咩?

公爵府

wantaima 發表於 20-3-28 22:11
哎呀! 當年一手提拔佢果個係美國前總統 克林頓喎! 點解咁架 :questi ...

你知唔知個鹹濕菜係㸃算出嚟㗎?
你真係要睇少啲大公文匯香港仔同幫港出聲啦。

公爵府

wantaima 發表於 20-3-28 22:16

你點證明我唔識睇? 你有咩數據證明?如果拎唔出就唔好廢噏& ...

數據咪響佢份財務報表囉
你唔可以吓吓都餵你㗎

公爵府

beehoneybee 發表於 20-3-28 22:33
其實,我認同你炒咗位菜生。
疫症初期,佢太輕描淡寫,明明武漢封城,全世界好似事不關己,馬照跑舞照跳, ...

好老實,相信冇人會諗到有70幾年歷史嘅世衞會毀於一個原來冇醫學學歴嘅總幹事手上,

疫症初期,內地一直對外聲稱「可防可控」直至疫症升級為全球緊急事件後有人仍然指示其他國家不用封關同斷絕貿易。

但係當疫症燒到去自己國家,已經知道世衞唔係以前嘅世衞,已經失去其指標性但係可惜已經太遲,而要求呢個總幹事下台嘅聲音亦都係呢個時候開始。

泰國同日本都忍唔住氣,分別响三月頭同上星期响世衞會議上批評呢位總幹事,

無論炒唔炒呢個總幹事,相信呢次疫情過後,可以講世衛對全球影響力同其地位都會有好大轉變。

⋯因為相信世衞嘅後果係好嚴重。

公爵府

beehoneybee 發表於 20-3-28 23:26
唔同意中國提出「否防可控」,封城啦,點會唔嚴重,除了世衛指引外,各國亦要作出衡量應變。

至於世衛公 ...

你唔同意都冇辨法,
因為係事實,
你自己上網搵吓「可防可控」呢句名句。

另外,如果你知成立世衛嘅目的同功能,你就唔會咁講,正所謂一次不忠百次不用,
疫症過後歐盟同美國亦都會同臺灣更加合作,事實上,上星期已經開始合作緊

公爵府

beehoneybee 發表於 20-3-29 00:22

事實?你話就係?為咗推隻貓俾中國?

今個星期連歐盟外長都發聲明批評內地在呢段疫情期間發放fake news.

可以講,最後結 束後,可能WHO會慢慢咪剩返內地同非洲國家玩。

公爵府

beehoneybee 發表於 20-3-29 00:52
此起彼落,日新月異,歐盟都互片緊,搶醫療物資。

都話疫症過後

首頁

尾頁

跳至