夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

最怕你老婆壓力爆煲,唔知會點對兩個小朋友!

子爵府

胃喉餵飼可請保健員暫替幾個小時!
同Agent 講想請一位保健員願替小朋友胃喉餵飼、換片、沖涼的工作!

就算唔係請日日黎,可以請隔日嚟,起碼可減輕一下太太的緊張情緒!

你上網打保健員會有好多agent廣告,你將你嘅要求講出嚟,睇下有冇媽媽級的保健員幫輕下你太太壓力!

要記得你唔係請保姆、唔係請護理員;最低限度要請保健員以上,亦可請護士;因為他們有做胃喉餵飼嘅工作經驗!

子爵府

去到呢個地步,同佢講你嘅感受, 再問佢究竟想你點做?

如果佢所講嘅係要求你做啲唔理性嘅行動, 你唔需要應承佢,只需要話考慮下!

如果佢話一定堅持要離婚,再問清楚佢係咪咁做佢會覺得舒服?開心啲?如果佢話係嘅,咁你就搬出去同埋接受, 你要畀佢知道你這段時間在哪,比個GPS佢,叫佢有需要就揾你同埋隔日whatsapp佢!
我就唔建議你同佢用電話聯絡啦,免得撩起佢嘅情緒 !

子爵府

mingmama 發表於 21-11-11 15:57
無固定對象出軌即係咩意思精神定肉體呢

叫雞囉!

子爵府

nyny87 發表於 21-11-11 14:32
精彩過TVB...我近幾個月實在唔知做乜,我出軌了(無固定對象)...俾老婆發現左。

而加所以道理番番去佢個 ...

咁嘅情況,你覺得重會有得收復!

子爵府

nyny87 發表於 21-11-12 14:22
回覆 cupid0627 的帖子

講就容易, 簽字, 交紙就完成...但背後小朋友安排, 生活費, 探視權, 照顧上...等等 ...

坦白講,而家咁嘅情況佢見到你根本已經篤眼篤鼻,乜都唔使講! 你不如搬咗出去 先啦!

每個月將你人工嘅三分之二畀咗佢,其他啲全部你都唔好提啦,由佢話事啦!

講真呢個情況下,見你後面已經憎你前面,仲邊有得 大家坐低食個包傾咩!

cathngai    發表於 21-11-12 21:33

首頁

尾頁

跳至