婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

你要唔要繼續接受尼個人做你未來99,我管唔到,不過就咁睇,尼個女人,相信佢個仔娶個大6或鄉下女人,一定癲都似,但娶個有學識一啲嘅,就無樣滿意,人家識啲野,都唔會頂得順尼種99啦,做佢個仔都幾慘,分分鐘成世都要夾係婆媳之間,一係就永遠都俾人騎住無出頭,無自己家庭~

珍珠宮

jasonchi123 發表於 17-7-9 16:18
多謝大家回應,無lum過第一次post會有人覆

update下:男朋友屋企經濟好好,唔知係唔係越有錢越 ...

樓主,我最驚嘅,係佢媽咪雖然唔中意你,不過都唔會阻止你地拍拖,因為佢媽咪需要有人幫佢個仔,同幫佢生bb,等你生完,你嘅利用價值就完了。。。。

珍珠宮

jasonchi123 發表於 17-7-9 18:52
男朋友同我都冇諗住要小朋友,因為將來工作會太忙。。。驚就驚在佢阿媽過多幾年退休,真係有排受 ...

你男朋友邊有權自己決定呀~佢阿媽話要,佢敢say no,你都係好好保護自己啦~
好彩你有娘家撐~得閒睇下其他po,有啲jm,俾老公+99恰,仲要無娘家撐,真係好慘架~
我本身就係有個覺得個仔俾我搶左嘅99,真係我連呼吸都係錯,我為尼個癲99,我嘈要離婚架,不過我老公真係對我好好,所以我嘅婚姻、家庭先維持到咋~

珍珠宮

jasonchi123 發表於 17-7-9 19:03
靚太,好彩你有老公撐住!我好感恩我爸爸媽咪都好錫我,我媽咪仲話唔會想見我男朋友個媽。知道左佢阿媽咁話 ...

我點會唔明,我99講過嘅野,仲難聽~
可能我比較悲觀,雖然我老公好撐我,又好錫我,我都好愛佢,但我始終會擔心,如果將來99有乜事,佢會唔會先尼怪我,所以我從來都講明,老公可以選擇盲撐99都得,我大不了選擇離婚,唔夾就係唔夾,我唔想日後99有咩事,老公先話為左我點點點,當然,佢同99嘅相處都有問題,尼樣佢自己都知~
唔好介意我直接,我覺得樓主你同你未來99嘅相處都仲好淺,同埋對方算係好明刀明槍,如果你咁樣都覺得好難受,咁以後點算?佢年紀再大啲,有更加多可憐嘅手段,到時仲難應付呀~

首頁

尾頁

跳至