美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

昨日去左Aveda , 諗住買支洗頭水試下, 因為朋友個朋友用緊話生返D頸髮, 即管試下啦~ 因為之前用髮寶堂只洗頭水越用越吾頭髮乾, 歐詩丹又頭皮乾得滯頭痕爆,2001又扁PET PET....

結果做完頭皮測試 , 吾洗講實有油脂塞下毛孔 , 乾 , 敏感...所以要買2 SETS.... 多謝$2000 , 要隔日隔住用, 買洗頭水真係買到驚....不過隻護髮素真係用上個頭皮度? 得吾得架, 我試左輕輕掂下, 之後沖水, 因為驚...不過又真係好爽....之後用埋只精華 , 不過仲有頭痕, 因為之前太乾~ 明天就用水份個SET....

有冇朋友用過呀 , 分享下~~

因為我減肥脫髮, 而家由內到外調理緊, 希望好啦~~~

男爵府

回覆 小米媽 的帖子

起碼用一星期先知有冇敏感頭痕,如果冇而又冇話增加脫髮量,再用一段時間先知有冇效果。脫髮太多原因,如果洗頭水問題反而容易解決,身體問題就要check了。我朋友個朋友生完bb狂脫,佢就用防脫生髮有疆理果只,佢話生番d頭髮。我都好驚甩左d位吾生髮,毛囊就bye bye,所以試佢只增進生髮精華,我見都幾多人買。

男爵府

回覆 小米媽 的帖子

係呀,同一只牌子,熱賣果款,支精華好似720元。今日用第2次,用水份果只洗頭水,減少左頭痕,同埋佢真係爽,吹乾後梳到頭髮,頭髮吾一pat pat。希望我夾到這隻洗頭水啦,吾想又試其他。你有冇body check?如果冇野就睇下中醫調理下,補下氣血,脫髮好痛苦。

男爵府

我用這2款,不過佢幫我做左頭皮分析先建議我用。

http://www.aveda.com.hk/?q=zh-ha ... nu=983&clid=984

http://www.aveda.com.hk/?q=zh-ha ... lid=984#/dry-remedy

男爵府

仲有頭痕呀,因為用之前就有敏感。

男爵府

我今日再用保濕效能藍色果只,即係連續2日用啦,個頭冇咁癢,我諗應該太乾所以敏感,痕。個女仔sales建議我一日用保濕,一日用彊王果只,因為我頭皮乾但有油脂塞毛孔。之前用過一d洗頭水影響到乾敏感。睇下今日點,如ok明天就用疆王。

男爵府

回覆 shine.0224 的帖子

頭皮如何洗?

男爵府

回覆 窮師奶 的帖子

補濕aveda moisture 藍色這只洗頭水冇矽,但護髮素我見有。我之前問過賣洗頭水的人,佢地話其實要睇佢有幾多%有矽。
有d藥房有賣專治頭痕,敏感同有菌的洗頭水,我諗如果都不停痕落去,就睇醫生或要用d藥用性洗頭水先平衡個ph值,等ok左先用番其他。不過今朝到而家都ok, 明天用多日保濕先,睇下頭痕有冇再好d~

男爵府

回覆 Twinboys08 的帖子

生番多d頭髮嗎?不過我而家乾,要同moisture隔住用。

男爵府

回覆 Twinboys08 的帖子

想問甩左約耐先生番呢? 因為話4至6個月吾生番就毛囊死亡~

男爵府

我吾覺得笠呀,洗果陣以為好笠,因為幾滑下,但吹完就好爽。我覺得要因應頭皮去用,這幾天覺得乾到頭痕,就用藍色補水3日,今日就用invati清一清油脂。有冇效我覺得因人而已,暫時接受到,因為冇咁多頭油,爽d, 冇咁扁,同梳到頭,至於果支激活頭髮,好似要用3支先見效果,我都會俾時間用埋去。個sales叫我3星期後去check下頭皮,所以到時睇下頭皮有冇健康d。

男爵府

回覆 窮師奶 的帖子

咩油,for 咩用?

男爵府

回覆 soqmama 的帖子

冇呀~ 因為仲用緊摩洛哥堅果油~

用左3星期2款洗頭水, 頭冇再痕了, 用左水份果只3日, 之後同Invati隔住用就OK了, 係乾爽~

男爵府

這星期甩30-40左右...同發現有D短短頭髮...

幾時會降至十幾呢....希望快D再減少啦~ 同希望快D生返頭髮....

首頁

尾頁

跳至