母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

樓主的堅毅令人真心拜服,亦令我3個多月全人奶B重燃希望!月底要去米蘭公幹4天,頭尾兩天在飛機過。已聯絡酒店可幫忙雪冰種和奶,但英航不容許借雪櫃。
看過你的介紹已買了ithermo D4 加消毒片。但尚有幾個疑問:

1)去程飛13個鐘後要在倫敦再等2個半鐘轉機,先可以再坐2個鐘機到米蘭。照計轉機個吓唔會俾帶液體上第二程機,即係第一程機上泵的要倒掉?
2)咁check-in左第二程機在候機室泵出來的係咪帶得上機?咁到時我handcarry的ithermo過左十幾廿個鐘後先用來雪嗰包奶去到酒店仲work嗎?
3)最後一天酒店早上check-out前泵的一包奶應該雪唔切變硬,要倒掉定係照放入ithermo? 我15:40飛機走。
4)我用BOOTS奶袋,雪硬後撞擊的話有穿袋危機,應該用毛巾包裹嗎?
5)交酒店的即棄膠盒上的警告字眼寫咩?
6)在飛機上泵奶係咪只可在廁所?有冇泵足20分鐘?之前要同空姐講聲嗎?
7)我用Freestyle雙泵, 有Strap用來handfree,亦另外有條Sling,有可能在座位泵嗎?點操作?
8)飛機上泵完奶可以問空姐攞熱水沖洗嗎?

抱歉問題多多!還請賜教!

大宅

回覆:AggieBB 的帖子

Thanks a lot! Really appreciate your very kind and useful advices!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊