想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我同c6一致決定備孕時唔去日本,等生完先去,

原帖由 ling2040 於 15-08-24 發表
我同c6一致決定備孕時唔去日本,等生完先去,
有咁多國家選擇,去少一個地方又唔會死,
相反touchwood有咩事,可 ...
我同你同c6的決定一樣,世界咁大,可以寺
去唔同地方睇,但決定有計劃生bb的話就唔去住,直到生完先去無咁驚!
純粹個人意見,生cancer都是因為細胞更多產生變異而形成,而懷孕期間,bb的細胞生長是最快同最多,而輻射的確唔知影響幾多,但在這情況下,bb受的輻射影響就可能因為細胞發而擴大比小朋友及大人多,所以有意決定懷孕的我會選擇唔去,決定唔再生啦,就算小朋友細,我都可能會一起去,呢個是我同先生的想法!
P.S.其實我先生勁鍾意日本,因為好玩舒服,我們準備生第二胎,所以我都開心佢忍得住。有2個我們朋友及同事的情況可以分享,2個未有bb之前都有去日本,我朋友個b就白血球有問題,我先生的同事就在照結構時發現bb只有一隻手臂,唯有不要,哭住問醫生是否因為去完日本,醫生都唔識點答....
當呢d事發生在自己身上就後悔都無用,唯有遲些生夠先去返哂
祝大家好孕!

ling2040    發表於 15-8-26 01:36

大宅

引用:我上一胎懷孕時長時間留係日本而家小朋友好

原帖由 sg51244 於 15-08-24 發表
我上一胎懷孕時長時間留係日本
而家小朋友好健康呀
的確我懷孕時連飛機都無搭過,無去過旅行....
而且食野都好小心,避免食到李斯特菌,搞到bb無左心跳就哭死

首頁

尾頁

跳至