自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

說話新年期間同c6飛左轉大阪去玩 而我又出事了
其中有一日我好開心甘同c6去京都著和服,結果招惹左幾隻惡鬼番黎

講其中一隻先,話說我系稻荷神社行完一轉之後,行緊落去車站個陣,就聽到有隻野同我講話要娶我做老婆😱😱😱 當時我俾佢迷到模模糊糊,就下意識認左佢我只會做正室,吾會做妾做丫頭 其實我的意思系你有老婆就吾好煩我,好消失啦⋯⋯。我事後先知隻野色迷竅,誤解左我意思,之後佢就跟左我番香港...

番到香港就先知大件事
我開始覺得好攰,一到下午3點幾就好眼訓,冇哂精神!
不停甘發惡夢,就見到自己著住套褂,化好妝跳落去 個夢不停甘重復
而我精神愈來愈差 亦開始持續低燒

開始發覺自己好吾掂的時候就打俾師傅求救,初時都以為系少事,結果到後期先知系大件事

我隨左俾鬼迷不停發惡夢之外,亦做左好多吾似我會做的事情 有少少18+成分,吾系到講啦!
之後師傅幫我請左大聖爺落黎幫我,系唸完一輪經,請完神之後,隻野俾我迫左落個狐狸面具到!
而個面具正正系我系稻荷神社行去車站途中忽然買左的面具,番到香港睇個陣就覺得好吾舒服,所以包好左放左系枱底
當迫左落個面具到個陣,即刻搵左張百解包好個面具,俾c6拎去師傅到處理
當晚師傅打俾我,就問我個面具系咩質素,燒吾燒得 我答應該燒得,系紙同木質黎
點知第二朝得知消息,包住面具的野燒哂,個面具都冇事 結果師傅拎左去天后廟個大爐到燒,就好快燒哂,咩都冇得淨,而我當晚亦都退哂燒!

事後先講番我聽,原來隻野好中意我,為左我拋棄髮妻,跟我番黎要娶我
所以先一直吾肯放手,一定要得到我為止

*冇睇開我舊Po的JM可能吾知我體質,我系好似主君的太陽甘,我系太陽,戲入面的太陽多數都系幫飄飄忙
但我系相反,我好似唐僧肉甘,佢地想取替我,殺左我
自從兩年前婆婆投胎後,我就失去左個守護神,令佢地有機會成虛而入⋯⋯

都系個句,信就信,吾信就當故事睇下算啦
我講出黎都系想搵個地方分享下,再收埋我會痴線:" />:" />:" />:" />:" />:" />:" />:" />:" />:" />:" />

遲少少再分享下大聖爺在夢中同我傾計、同埋其餘的鬼經歷

***更新#103、#178、#255、#308、#441、#594、#629、#659、#685

子爵府

引用:鬼同人溝通無分語言?

原帖由 家文 於 16-03-30 發表
鬼同人溝通無分語言?
有掛.. 不過我同佢地系溝通到,尼種能力系天生

子爵府

引用:咁你依家完全冇事喇?

原帖由 milktealai 於 16-03-30 發表
咁你依家完全冇事喇?
一單嚴重過一單
我而家仲有兩種跟住想害我,其中一隻超猛.. 師傅諗緊辦法幫我

子爵府

引用:即和服不好租用?

原帖由 mickeywinnie3 於 16-03-30 發表
即和服不好租用?
吾關和服事,其實系我體質問題大啲

子爵府

引用:Quote:原帖由+女皇陛下+於+16-03-30+發表說

原帖由 qinqinyan 於 16-03-30 發表
我想知個日本鬼同你講咩語言?
應該系日文,但我竟然聽得明

子爵府

引用:Quote:女皇陛下+發表於+16-3-30+22:57+說話

原帖由 FJmom 於 16-03-30 發表
你緊係鬼火咁靚, 鬼都吸引倒
我都想有甘靚 事實上冇

子爵府

引用:Quote:原帖由+女皇陛下+於+16-03-30+發表吾

原帖由 birdy09 於 16-03-30 發表
咁可以改變體質嗎 成日惹到啲朋友,都幾頭痕
冇辦法改,之前有封過身,但我太陰,不能治本,但有俾到野我帶,護住自己
基本上識我都知我系一個小神婆

子爵府

引用:之前網上搵旅行資料,好多人都話稻荷神社好

原帖由 hilewo 於 16-03-30 發表
之前網上搵旅行資料,好多人都話稻荷神社好陰,好多人話去到頭暈定頭痛

...
原本行程冇,不過c6衰多口講錯野,又系另一個故事

子爵府

引用:膠po...?

原帖由 apgbs 於 16-03-30 發表
膠po...?
或者系啦,拜拜

子爵府

引用:Quote:原帖由+milktealai+於+16-03-30+發表

原帖由 大少拉 於 16-03-30 發表
奶茶!!!! 我都好卡字妳呀!!!

但…………你要咩呀!??
我要你 啲野食丫吾該

子爵府

引用:結果招惹左幾隻惡鬼番黎↑↑+你點解會開心

原帖由 bluetulip 於 16-03-31 發表
結果招惹左幾隻惡鬼番黎
黑色幽默,我招惹到的都吾系小兒科,其實某程度上麻木左

子爵府

引用:Quote:原帖由+女皇陛下+於+16-03-30+發表原

原帖由 birdy09 於 16-03-30 發表
佢講左乜嘢
話說系京都個日,換好和服之後,就去清水寺行左一轉,系落山的途中經過一個好短的分叉位,有兩隻稻荷大神石像守護住,由於我由細到大都好中意狐狸,我覺得好靚好吸引,甘就同c6講一場黎到落去拜下啦,點知c6忽然爆左句話我睇錯野,系狗吾系狐狸,我已經即刻鬧左c6⋯⋯ 又同稻荷大神道歉,不過都冇用,因為稻荷最憎就系人地話佢系狗

離開左清水寺之後,c6就開始見頭暈、作嘔,坐定休息左一陣都吾得,愈來愈吾舒服,甘唯有加插行程去稻荷神社,打算求稻荷大神原諒,去到拜完之後感覺好左少少,但點都系c6衰先,番到香港都要麻煩師傅幫忙,同稻荷大神講數,請大神原諒 搞左一輪,稻荷此終系日本第二大的神明,所以都原諒左c6,亦做左佢的守護神

而個日系稻荷神社我指示c6買的兩隻白狐狸毛公仔就系稻荷的象徵,會守護c6,要好好對個兩隻公仔其實我原意帶兩隻公仔連埋自己個狐狸面具番黎系打算萬一師傅傾吾掂數,就狠狠去左廟到燒左佢,當系一個媒介甘化解

太多JM想知18+系做過咩事,我系到簡短甘講下,就系足足發左一日姣,由於我發緊燒請左病假,亦慶幸因為系屋企,冇出大事咋,不停引誘c6做曳曳事,自拍左好多18+的相俾佢 好彩c6番左工,全部都系wtapp內容,直到夜晚c6頂我吾住,話左我一輪,喝我好拎把破魔劍壓系額頭再諗經,我先清醒番,不過對成日發生過的事都冇印象可言,全部都系靠c6講同wtapp記錄先知,我仲要無啦啦系淘寶購物車到加左好多吾系我style的衫系到,好彩平時買野有個習慣系加左系車,等一星期真系仲想要先買 如果吾系就破財都似 C6話好彩我仲聽佢講野,如果吾系就有排煩

子爵府

引用:Quote:原帖由+女皇陛下+於+16-03-30+發表我

原帖由 大少拉 於 16-03-30 發表
岩岩焗起,岩唔岩食?
人黎~~~~ 幫我打包拎走丫吾該

子爵府

引用:睇完之後對於過幾日就去大阪既我好不安

原帖由 ABBC 於 16-03-31 發表
睇完之後對於過幾日就去大阪既我好不安
其實我系京都出事,不過同體質有關
吾會無啦啦招惹到

子爵府

引用:如果我遇到+應該會痴左線+咁仲有2單係咩?

原帖由 mislcshan 於 16-03-31 發表
如果我遇到 應該會痴左線
咁仲有2單係咩?
其實我已經痴左線 仲有兩單處理當中,吾講得住
不過其他周邊發生的事會慢慢分享出黎

子爵府

引用:Quote:原帖由+女皇陛下+於+16-03-30+發表說

原帖由 melonfans 於 16-03-31 發表
佢講廣東話?
吾似,其實每次佢地講野,我都聽得明,所以冇深究過佢地講咩話

子爵府

引用:Quote:原帖由+小mama+於+16-03-30+發表你點

原帖由 p_kotone 於 16-03-31 發表
識2個朋友係陰陽眼、成日行行下街會突然見到野、試過有次去餐廳我朋友眼甘甘甘望住我格離個女人、我即刻好 ...
行行下街見到我都試過,仲要經常
上次同c6去荃新天地kfx食野,坐底準備食個陣,就聽到有個男人系到自己鬧自己,又話對吾住邊個邊個甘,我吾敢望過去,到走個陣點都要經過個男人,系好奇心殺死貓的情況下,我望左一眼個男人,就感應到佢身邊好多野圍住佢,之後我即刻捉實c6走 佢地知我感應到,但望左我一陣見我冇多事就冇理我

子爵府

引用:點知佢去左面具度?

原帖由 F2008 於 16-03-31 發表
點知佢去左面具度?
我感應能力好強,比好多師傅級都要強,只系我完全冇法力可言
我媽都話睇樓帶我去,好過搵人睇風水

lamms    發表於 16-3-31 11:41

子爵府

引用:應該係感應到佢地想表達咩而唔係好似我地人

原帖由 tracy_ci 於 16-03-31 發表
應該係感應到佢地想表達咩
而唔係好似我地人咁開口講說話?
系,仲要得我聽到先驚

bebe12hk    發表於 16-3-31 15:39

子爵府

引用:Quote:原帖由+F2008+於+16-03-31+發表點知

原帖由 鰻魚壽司 於 16-03-31 發表
裸體嗎?
其實尼啲體質有無永遠化解方法
冇,我系屬於好多因素影響下的果,可以化淡影響,但冇辦法永遠消除
就同我封身一樣,可以暫時壓抑住,但遲早個封印淡左就會睇番
有人封身系可以維持到一世,我比較麻煩,好難處理

首頁
12345...6

尾頁

跳至