網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

做左媽媽一年啦, 由初初成日買貴野到E家買到平野~ 好開心~

如果你地有咩地方買BB 野平請分享俾我!! 先謝

奶PUMP, Hxlo 睡袋同car seat / Avent果D野 晌amazon買返黎(計埋轉運費) 會平過香港咖! 大家如果唔急用可先格下價~~

衫仔方面: 我會去返美國網訂 Cartxrs, Polx, crxzy8, the Childrxn’s Place, Gxp <- 呢D 網成日都會做promotion, 買完再折咁真係平到笑, 最緊要係保証係真野! 好多開倉野都係假貨!

順帶一提, 用美國網買野記得要用rebate 網站, 因大部分網佢都可每次rebate返你買大既大約5%, 唔拎就真係蝕la~ (有意要detail可以私下pm 我, 唔好晌度留言, 會關帖!)

樂天耐唔時會做滿10000 Yenfree delivery to HK, 買bb 車都平過香港買ga!! 果果陣唔知仲傻更更去左HO花買... 好鬼貴

Lotion同BB 零食同D日用品我都會去ihxrb 買, 平過香港,even護協買好多ga! E.g. 星星餅, 糖呀, LOTION呀, 防曬呀, 第一次買朋友比個CODE我仲平USD5!Wahaha 我從此落左答 (新用戶有意要discount code 減USD5 可以私下pm 我, 唔好晌度留言, 會關帖!)

買書我會去fishpxnd, the bxxk people, book depxsitory, 如果唔介意.. 其實淘寶都好多 但質量就好一般... 都唔太建議買俾bb 用

更新:

我岩岩發現有第二胎, 又係時候開始CRAZY SHOPPING 啦!!

大戶    發表於 16-7-27 15:34
iDomo    發表於 16-3-19 06:58

男爵府

iDomo 發表於 16-3-19 07:24
仲有想請教一下amazon個international free shipping好似呃鬼,我訂左4千幾港紙野用最慢既郵寄都要幾百蚊運 ...
我未試用呢個function. 次次都local 轉運

男爵府

菩提子 發表於 16-3-23 13:38
我想問, 點樣可在amazon買野? 未試過..唔識..好想去試買..
去開個account 就可以, 好似平時online shipping 咁, 但有D 物品唔寄overseas, 要先寄去轉運地址由佢地寄返黎hk

男爵府

iDomo 發表於 16-3-19 07:10
我都係amazon訂左好多野avent雙奶泵計埋運費百幾港幣都平過香港千幾蚊真係好抵,comotomx奶樽又係平香港一 ...
你直送定轉運ga >?

男爵府

iDomo 發表於 16-3-19 07:16
優X360有avent奶咀平過amazon
有賣GA咩???!! 奶樽果D定安撫咀?

男爵府

yimonkei 發表於 16-4-1 10:36
我見有間賣嬰兒用品幾平>3 little pigs 可以上他們FB看看
thx

男爵府

banana_dog 發表於 16-4-3 17:01
請問什麼係美國rebate網站?
即係你每次晌佢有份做rebate美國網買野佢都會rebate 返幾個% 去你account, 如果成日買野果D 都幾好GA, 我都rebate 左成USD 30
iherb 係無得rebate 的!

男爵府

hokarkei88 發表於 16-4-5 07:56
衫仔係咪要買好多先抵? 會唔會運費貴過衫?
如果carters 同crazy 8 or the childres place 果D OK. 佢用袋寄, 運費我寄十件衫仔唔駛一百蚊但polo 佢用合寄. 仲鬼成咁大個, 都幾貴!

男爵府

pupuffy 發表於 16-4-4 08:25
thank you for sharing , very useful!
可否介紹下你向iherb通常買咩野(brand)? 可pm, thanks!
我一般買bb 野食, happy baby , ella 同pulm organic 都有自己都會買下SUPPLEMENT, 佢D 葉酸都幾平... mother milk都平過代購呀
最近想買防曬同防蚊~ 你有無買開GA?

男爵府

pingufish 發表於 16-4-6 11:21
如果carters 同crazy 8 or the childres place 果D OK. 佢用袋寄, 運費我寄十件衫仔唔駛一百蚊但polo 佢用 ...
最近carters好似轉左用合黎送貨....

男爵府

cytjessie 發表於 16-7-12 16:08
回覆 pingufish 的帖子

間野點串呀?
邊間黟呀?

男爵府

Taffiecc 發表於 16-7-26 19:44
請問媽媽們邊度買濕紙巾平呀?可以for手 口 pp?thanks
我晌759 買moony ja, 佢789 折果陣買最折, 唔駛五十蚊有五包60片

男爵府

doldolho 發表於 16-7-27 00:31
回覆 pingufish 的帖子

我想請教你美國集運,我想買d衫仔俾bb,可否pm 教我?
ok呀, 你睇下, 唔明再問我啦~

男爵府

doldolho 發表於 16-7-27 00:21
回覆 Taffiecc 的帖子

Fb the one baby ,買手口濕紙巾 $13 包,有80片,唔錯
你用chuchu? 好用嗎>?有無怪味

男爵府

Taffiecc 發表於 16-7-27 20:53
好抵呀..!我係新手媽媽 咩都唔識 如初生bb都岩用嗎
唔該唒靚媽!
l初生最好用棉加水抺, 濕紙巾我係出街先用GA JA~
我BB 初生果陣用mustela 同cc樂果D 濕棉

男爵府

yuyu2012 發表於 16-7-29 10:09
我見好多朋友買白色加小小緑色包裝 有個BB的棉 這個最好用嗎?
你講softtouch? 我上年用過覺得佢唔多好, 會甩毛....

男爵府

Nathy 發表於 16-8-30 18:43
依家好多代購都價錢okay,運費唔貴。 我最近係nhtrendy買左d衫仔俾我朋友,幾靚架。佢依家仲有八折。。仲抵 ...
但我成日驚代購會賣假野 hahaaa 鐘意自己買多D

男爵府

whisky511 發表於 16-8-31 16:17
iherb有d咩0食岩8個月大bb食呀?唔該
d ready food 同餅
我買happy baby 同plum organics 多

男爵府

cheunes1 發表於 16-9-8 08:24
我想問你d買車網寄香港貴唔貴?
Carters 個d你系點集運黎香港架?
咩買車網?
用集運寄返黎, pm u

男爵府

cheunes1 發表於 16-9-9 12:30
打錯字,想問買d bb書寄返黎貴唔貴 (the book people etc)
佢個價唔係包左shipping ga la 咩? 你見到唔係? 我fishpond 同bookdepository都係ga wo

首頁

尾頁

跳至