自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

jd21 發表於 24-4-12 06:15
1 拖2 移民(老公留港),有冇咩要注意? 我發覺男人思想真係太大問題,唔想被影響同學業著想

...

唔怕感情會變?同埋有信心照顧到兩個?

珍珠宮

noodle_noodle 發表於 24-4-12 06:46
其實我c6都一樣,佢唔肯走係因為佢要黐住佢媽

記得你好似係做兩份工,移民係咪會輕鬆過係香港?

maggie.tang    發表於 24-4-12 12:18

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-4-12 08:06
聽佢吹,老公無錢,99仲要做份12000工貼佢一家,佢自己份工2萬都無養3個
我講緊係9樓,不是樓主!
...

原來係咁,見佢平時回帖……仲以為單純為揾兼職而咩

珍珠宮

alau2021 發表於 24-4-12 09:00
9樓咁嘅背景有錢移民咩?BNO 冇錢嗰啲所謂移民?

根本就好多呢類夾心階層卜住去移民,識幾個家長有個夠膽拎百幾就趕住去英國,老婆仲要出去做兼職買樓,另一個老婆又係文職揾唔番原工轉做侍應,身邊真正有財力唔係話只得千幾二千都仍然係香港,唔駛靠咩5+1……不過總括條路係自己揀,佢哋接受到呢種生活覺得冇問題咪祝福咯

珍珠宮

noodle_noodle 發表於 24-4-12 09:13
如果我一個人移民,去邊度都生活到,搵到食,清潔洗碗喺香港都有做開,無其他人落差咁大,唔洗顧住d仔,搵 ...

講到呢粒‘’星‘’仲重要過屋企人,想八下係邊個?

珍珠宮

noodle_noodle 發表於 24-4-12 09:24
99無俾錢我地,反而c6仲每月俾5000家用佢媽,我心淡了,不過因為上面提及果個星,所以想繼續留低,幻想過 ...

我覺得你好努力,做兩份工靠雙手養起自己同小朋友,女人唔係一定靠男人養,香港地肯做實唔會餓死

珍珠宮

Sebastian@ 發表於 24-4-12 10:15
我身邊走嘅都係夾心低下層嗰班,甚至係百萬都冇,因為反正無,無嘢輸。夾心中上層嗰班年球人,踢都唔走因 ...

又咁睇,5+1呢個正正可以俾冇條件冇能力又或者想加快離開香港既一個好機會咯,每個人都有得揀,最緊要走左唔好後悔唧,離開左佢哋討厭既香港,個人可能生活都開心呢!

珍珠宮

Debbie0331 發表於 24-4-12 10:51
我好認真咁估緊邊個明星

same

珍珠宮

noodle_noodle 發表於 24-4-12 10:25
係呀,女吖,唔好開名,唔好講,不過果個星見到呢個post一定知係自己,佢以前都有溫馨提示過我(有d私下嘅 ...

上wiki努力揾,係咪王馨平??

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-4-12 15:49
佢一係有精神病/大話精慣

今日的我打倒昨天的我

珍珠宮

babyhoi 發表於 24-4-13 21:15
即係你唔捨得王馨平多過唔捨得三個仔?
匪夷所思……

睇到呢度我都冇野想講,應該其他jm都一樣.……

珍珠宮

alau2021 發表於 24-4-13 22:31
越睇越唔對路…

大家心知就算,唔好再講

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊