自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

palmier 發表於 23-6-9 14:05
我認同你,就算小朋友有幾壞,我唔覺得可以剝削小朋友參加畢業營嘅權利,仲要唔止一個同學。同埋當眾咁問其 ...

我哋成日講權利
但係往往忘記有權利就有義務
同樣道理佢地六位瘋玩手多多打下同學就叫權利?被打就叫義務?

件事唔係發生我哋自己小朋友身上,但係我哋就係被打一方,我都唔怕講,我自己仔女都係學校被打到見兒童精神科,難道我哋細佬就該打?

如果大家都係成年人,我仲吾報警處理?理得你乜嘢冇前途又盛,殺校難道其他同學默默(emoji)受就逃過一刧?

樓主,呢個我同你講,你咪咁天真,以為你仔會好珍惜乜嘢畢業營回憶,佢聽到人哋唱友誼萭歲、驪歌只會同嗰六個惡人恥笑低能同無聊!你以為你仔真係純情小白兔,你再係咁好慘媽媽呢個名你狽一世

珍珠宮

polliebb 發表於 23-6-9 15:45
其實又問下啲家長,如果自己仔女咁唔好彩同6人幫一班,個心會唔會想佢地唔去畢業營啦
...

係,認真嘅
平時返學對極都8個鍾
家長本身又唔肯付出傍六大惡人去玩
我仔女係冇受專業SEN訓練
同埋係凡人,打多幾下真係會死,冇復活

珍珠宮

palmier 發表於 23-6-9 15:50
我無追晒d post,但我唔認為你應該將自己子女代入人地個仔個case度。如果樓主小朋友因為打其他小朋友,係要 ...

請教一下
以樓主公子檀數咁高可以點教化
相信呢啲一定唔係SEN
主要斯善怕惡,上到中學遇到宇宙最強,咪又喊苦喊怱話人斯凌

珍珠宮

polliebb 發表於 23-6-9 22:35
乜bk啲post鐘意可以隨時刪?

佢以為自己係新世界老闆
其實佢幾幸福,成家都咁可愛
老公以為自己一封信可以殺校
個仔以為冇論幾曳父母都做back up
-

珍珠宮

MissMaMa 發表於 23-6-9 23:29
我估校長都Mon 緊呢個post

校長們有what app group 應該share左出去
中獎學校應該開咗會

珍珠宮

好慘的媽媽 發表於 23-6-9 21:34
回覆 bongbongpatty 的帖子

我無話個仔 ==平時== 係乖但係 事要分兩件事去考慮

即係老師吾係針對令郎

仲要齊上齊落咁團結,咁秀茂坪童黨都唔只一兩個,良檎擇木而居,物以類聚

你想盡權利之前,請了解實行義務,人哋係畢業營吾係勞改營時刻人盯人何必呢?玩遊戲都有遊戲規則啦!成日要人地公平對待

珍珠宮

好慘的媽媽 發表於 23-6-10 01:06
回覆 Prosperous 的帖子

睇得出你都係一個八婆類動物,鐘意小事化大,唔識咩叫放生人,心胸挾窄,小氣到爆,小 ...

你仔咁生性
你都陪感安慰
準備好九月面對一team 危機管理小組未?
成家一齊見效果更佳
仲有愉快六年

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊