想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 mschanchan1105 的帖子

我都係今個cycle第1次做iui, 已經開左針第6天, 其實好多野都唔太識, 有傾下就好啦

想問一下你地開針之後第1次覆診照卵子時係大概幾大??

我開針第4天照9mm~~唔知係唔係個個差唔多呢??

大宅

Day 9已經18mm , 咁你day幾做iui架? 做iui個日仲有無再照旦旦幾大粒呀??

你知唔知排左幾多粒旦旦架? 係左右各1粒 定係只排1粒都做iui架??

等候呢幾10日你應該最難捱~真係要多多傾下先過到日辰~

我都好擔心等既日子~哈哈~~~ 祝好孕!!

大宅

我做既係超排卵, 所以一開始就打針。
我DAY 6, day 9 (黎緊星期二) 覆診, 希望星期六可以做到。咁就請少一天假。

係啵~ 介唔介意講下你老公d丁丁洗前同洗後既%有幾多, 想參考下。唔該

大宅

回覆 melodyjuju 的帖子

我諗$15,000 - $20,000~

我宜家計計埋埋都已經用左$9000(超聲波,覆診,抽血,針藥.....)

我做埋iui應該都$15,000

大宅

唔太理想。day6照有9mm, day10照竟然只得11mm要加藥呀

哎呀~ 星期四又要覆診, 我宜家狂飲全脂奶 又 燉雞精, 希望星期四有多d進展啦~~

你有無咩唔同呀??

大宅

回覆 kinam520 的帖子

我其實都唔太清楚以下解釋岩唔岩....

不過超排卵應該係用藥令唔止一粒卵子生長。以我為例, 我就用藥令3粒生長中。

大宅

自己燉好D,我買埋雞同花膠,覺得真係精華D~嘻嘻
我都曾經考慮滴雞精。但好似好貴。我自己燉,老公都可以飲

大宅

cpke 發表於 14-7-24 10:39
可唔可以講下通常day幾要去E生道?我之前睇周E生,諗住下個cycle day1約iui,睇返apps下次day1係星期日,多 ...
就我以言, 我係day2去見醫生開針。其實首見醫生可以係day2 or day3, 如果你星期日day1, 咁你可以星期二打去診所約星期三早上架~

同埋同個醫生夾唔夾都好重要~ 時間既反而唔會太擔心, 因為打針食藥有得同你計。不過要新界九龍走, 我唔太鍾意囉~

大宅

我想問下你係唔係打gonal-f架??

我想知道董醫生叫你咩時段打針(早上,定晚上) thanks

大宅

回覆 PigRabbit 的帖子

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7894579&extra=&page=5

我係呢條link學架~

我就發左d花膠, 記住發完印返乾d水, 然後就放係個碗既中間, 再同d雞一齊燉3小時。勁膠~

我因為放工先買雞,所以無哂烏雞。唯有用走地雞,所以我個碗都油油地!!!

烏雞瘦d, 我覺得好d!!!

大宅

回覆 cpke 的帖子

我自己去學咋~ 但真係唔難, 我諗係要吉落去個下勇氣要多d囉!! 唔痛架!!

我返屋企話教C6幫我吉, 佢打死都唔肯。不過我要佢全程望住我, 等佢知道我既付出

大宅

我個醫生叫我晚上打, 但我見好多JM打都係早上。

不過, 我打左咁耐, 就每晚11點就開始好眼訓, 我同C6講個人好累, 佢仲話我心理作用。

聽完你都累, 証明真係支針既問題。

我未覆診呀~ 晏D先過去呀!!
哎!!!!我其實真係好驚呀!!怕粒旦旦唔肯大呀

大宅

回覆 mooneyesam 的帖子

我都係今日做呀~有伴了。哈哈你最後有幾多粒成熟呀?

今日一開蘋果新聞就見gigi有喜。c6話好兆頭。哈哈
祝大家好孕

大宅

你就好啦,有2粒⋯我應該得一粒成熟咋。佢叫我13號驗呀!但我好怕我會偷驗。
你要塞藥嗎??

你會唔會之後再做D咩幫助著床。
我諗住用薑水浸腳幫一下,因為我成日手腳冰冷。
好難平常心面對~堅緊張

大宅

咁早綠D應該冇野睇。唔好緊張~等你好消息

大宅

我都係琴日做呀~
DAY16先放到精呀! 因為DAY7-9個時唔知咩事粒卵子只係生長左2mm, 其他2粒又唔大wo~
所以都心灰左幾日, 拖到慢哂!! 最後見得1粒18mm, 就打破卵針啦!!~

我今天塞左小白球之後,好多水狀分泌. 又唔似白帶,你有嗎?

大宅

回覆 ad_baby 的帖子

恭喜哂呀~一次就鄧你高興,好羨慕哦~
可唔可以分享一下有無咩唔同。
同埋做完有無做D咩幫助著床呀?
Thanks ~

大宅

回覆 ching929 的帖子

點解自然愛愛都要塞小白球既?

大宅

明天~明天就是了!替你緊張呀點呀點呀?

大宅

為你加油呀~有無咩特別唔同?

首頁

尾頁

跳至