美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆:點先可以完全落妝?

如果勁濃妝,我會

1. Eye n lips makeup remover
2. \'Cold cream + Makeup removal wipes\' or Makeup removal oil / balm
3. Cleanser + clarisonic
4. Toner + cotton pad

咁就應該一定無走雞

翡翠宮

回覆:chochochan 的帖子

Yes ponds one. 但我覺得其實好似用咩cream 都會溶到,只要隻cream 油份夠,所以你可以去求其買隻sorbitol cream (如果你皮膚唔敏感)。唔係的話你用橄欖油都得,方便又容易。

翡翠宮

回覆:waiwaiwan 的帖子

哈哈,我通常係用完橄欖油就用baby wipe / cotton pad 抹一抹先,如果唔係真係會周圍都係油。之後用返洗面膏,再用熱毛巾蒸面

翡翠宮

普通virgin olive oil 上面唔算好好好杰啦?我用又覺得無咩問題,唔係的話你可以用grapeseed oil/ coconut oil 會無咁厚。煮餸個d 大大支都無問題。

翡翠宮

點解你覺得佢杰係因為佢係天然油脂,無乳化劑所以唔會好似平時落妝產品咁自己溶係水。要用face cleanser 先會甩,唔係的話就要用熱毛巾蒸幾次先會無咁油。

首頁

尾頁

跳至