想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

真係好想生bb呀, 有沒有人可以教我怎樣做會容易d有bb

我努力咗九個月啦, 唔知點解都係未有, 而且這兩個月還比以前遲了十天才來經, 以前一直是30天, 現在是40天呀, 點算呀? :-( 有沒有人可以教o下我點做. :-(

別墅

Re: 真係好想生bb呀, 有沒有人可以教我怎樣做會容易d有bb

無呀, 因為我都唔知體溫高定低才要開工呀, 可否教我?還有, 買那一個牌子的排卵條才好, 幾多錢一盒?

別墅

Re: 真係好想生bb呀, 有沒有人可以教我怎樣做會容易d有bb

Ruby06,

d仔是不是一盒5支那一種, 如果用了d仔多久也沒有bb, 才要看醫生呢?

別墅

但我今個月來m時,感覺跟平時不一樣, 好像要用好大力, d m才出到來, 而且到現在已經第八日了, 還有血, 去小便時, 去到最後肚子也很痛, 是不是有問題呀?

別墅

Ruby & 柚子,

謝謝你, 我會去看醫生.

你們說得對, 我真的很緊張. :lol:

別墅

愷蔚,

恭喜你呀, 現在我跟你的情況一樣, 但我沒有量體溫和用排卵紙, 我每次來m之前一個星期, 會在想, 會不會有了bb呢, 所以一直也不成功, 我會放鬆d, 希望會跟你一樣.

愷蔚 寫道:
星星嘟嘟,
我初初就係好似你咁緊張架啦,成日都會凝住凝住咁。我仲會量埋體溫,用埋排卵紙,計埋幾時排卵,之後就好緊張咁等結果,但係結果都係得個桔。然後上2個月先去睇中醫調理身體,之後乜都冇計一心諗住調理身體先,點知呢個月就bingo左啦。心情真係影響好大架,你放鬆d先得架啦!

別墅

好擔心呀, 唔知點解會流啡,可否告訴我呀! :-(

別墅

有沒有人看陳帆bingo了? 我聽過很多人說, 她很好的.

別墅

近來真的很累, 累到什麼也不想做, 很久沒有試過啦,

唔知今個月會不會bingo呢?

別墅

我要等到七月十日才知道呀, 因為我cycle 40天, 我這幾天也有用驗孕棒check, 好像不成功. 你幾時派彩?:-(
bbiscoming 寫道:
Hi, 星星嘟嘟,
你幾時派彩呀?

別墅

我早兩個月都係一樣, 遲咗10日, 以為自己bingo咗, 點知失望到想哭.

:-(

Hi, 星星嘟嘟,

我cycle係around28-33日, 今日係day27, 我都忍唔住用棒棒驗左.......,
好失望呀........
我諗我過多1個星期m唔來先再check..., 但又驚忍唔住....

我m前通常都肚谷谷, 但唔會爆瘡,
我尋日開始有d肚谷谷, 但塊面唔知點解勁爆瘡....
真係好煩.... :-|

別墅

希望聽到你的好消息啦!!

smileynemo 寫道:
I had similar experience too. Last times, my "M" delayed a week and I thought I was pregnant, so I bought the tester to check. Of course, there was no sign! But I doubted the result and went to the clinic to check again. It turned out wasting $550!

Today is day 26 and my schedule is 30 usually. I wonder should I test it tomorrow?[/quote]

別墅

BBiscoming,

Bingo咗未呀???

別墅

有好消息未呀?

smileynemo 寫道:
thks! same to you! :-P

別墅

bbiscoming,

我估我都係失敗了, 我day 26時(我cycle 40)check過, 咩線都無.

希望下個月啦. 一起加油啦!!

衰左呀......
m小姐26/6來左.....
巧down..... :-(

加油呀, 星星嘟嘟!

別墅

bbiscoming,

我估我都係失敗了, 我day 26時(我cycle 40)check過, 咩線都無.

衰左呀......

加油呀, 星星嘟嘟!

別墅

bbiscoming,

衰左呀......

加油呀, 星星嘟嘟!

別墅

今個月又開始努力啦, 希望可以成功啦!!

原文章由 PPyeung 於 07-6-28 16:20 發表
you may see a doctor, take ovulation pills or do iui if you have tried over 6 months and you're quite old and don't want to wait.

If you're young, you can still wait. Normally people can get p ...

別墅

希望你快d成功啦!!!

等你好消息

原文章由 焯賢媽咪 於 07-7-12 09:43 發表
其實我都好驚自己唔成功:cry: ,可能之前小產過,亦怕無甘易有小朋友,但幸好我都有個仔仔,而家睇緊中醫調理好身體,最近聽到朋友講Bingo左,自己都開心埋一份,老公亦都想生多一個,佢亦好落力,:-P 不過中醫師話我重甘 ...

別墅

多謝你, 我會努力!!

原文章由 little-angie 於 07-7-11 22:24 發表
以下就係我嘗試懷孕時用的方法,希望幫到大家:
我的背景:三十有多小小,經期不準,可以係34至49日來經一次
首先,因為我來經不準,所以我用基礎體溫來預測我的排卵日,但為求double confirm,我同時用埋測排 ...

首頁

尾頁

跳至