嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 鏗鏘集 -- 食物敏感

間 shop 應該在中環

joeyng 寫道:
cheuklam-mama,

我都想知嗰間 shop 在那裡 我個仔 3 months old 已發現有食物敏感 (蛋,牛奶,牛肉...) 現在剛過 3yr情况好少少 but 依然好多嘢唔食得, 為他選食物真係頭都大晒 :cry: :cry: [quote]
cheuklam-mama 寫道:
好想知道節目中的食品店在哪??
或者有冇類似的shop??

我囝囝都有食物敏感(牛奶,花生...),見到節目中的baba整個朱古力cake俾個仔,好感動!!
我地去親supermarket買野,都係要好細心咁study張標籤,要睇清楚成份先敢買!!
[/quote]

伯爵府

我個囡做咗90幾種食物測試 :-( :-(

伯爵府

BOYSTWINSBB :係抽血個種:-( :-(

BOYSTWINSBB 寫道:
[quote]
嵐嵐21 寫道:
我個囡做咗90幾種食物測試 :-( :-(

你個BB個咗90幾種食物測試?? 我想問係鏗鏘集個種 or 抽血, 個BB昨日做抽血個種, 都係 test 30-40種類, 要7-10日才有結果, 唔知抽血驗準唔準確呢??

esp:

Many thanks! 我都找到了. [/quote]

伯爵府

All Mami : please check pm, thanks

伯爵府

伯爵府

伯爵府

joeyng : please check pm,thanks

joeyng 寫道:
cheuklam-mama,

我都想知嗰間 shop 在那裡 我個仔 3 months old 已發現有食物敏感 (蛋,牛奶,牛肉...) 現在剛過 3yr情况好少少 but 依然好多嘢唔食得, 為他選食物真係頭都大晒 :cry: :cry: [quote]
cheuklam-mama 寫道:
好想知道節目中的食品店在哪??
或者有冇類似的shop??

我囝囝都有食物敏感(牛奶,花生...),見到節目中的baba整個朱古力cake俾個仔,好感動!!
我地去親supermarket買野,都係要好細心咁study張標籤,要睇清楚成份先敢買!!
[/quote]

伯爵府

joeyng : 我明天都去買材料

joeyng 寫道:
嵐嵐21,
thank you for your help!!!
我終於揾到材料可以造一個冇蛋冇奶 ge cake 比我個仔食la, 雖然我 ng g 自己整得好 ng 好食 but 好開心

伯爵府

Dorothy_Chu : please check pm, thanks

Dorothy_Chu 寫道:
你們好!

我的女兒一直都受rash和食物敏感的影響,今年她已經7歲了。我也想讓她試試這種測試,可否提供多些資料呢﹖

心急媽媽

伯爵府

all mami : please check pm, thanks

伯爵府

all mami : please check pm, thanks

首頁

尾頁

跳至