影視娛樂

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

老翻太太 發表於 23-1-1 15:10
邊個小飛俠?紅海又是什麼?

小飛俠係肖粉嘅另一名稱。紅海係肖戰被黑之後,解散咗應援會,佢上舞台之前亦唔會事前宣傳 (啲黑粉會搞事)。啲肖粉唔知肖戰有冇份表演,但以個人身份買飛 (其他應援會可以買團體飛),而且佢地將前排飛換晒後排飛,因為後排可以舉燈牌,前排唔可以。肖粉當時話「佢地可以睇唔到肖戰,但必須讓肖戰睇到小飛俠仍然係支持佢嘅亅。結果肖戰一出,8秒全場一片肖戰嘅應援燈。紅色係肖戰嘅應援色。肖戰都眼紅紅。

YouTube ,抖音,小紅書有好多肖戰紅海嘅介紹。去睇下。

珍珠宮

開心吸收勳章

olkan 發表於 23-1-1 15:10
希望十年約快啲完,唔洗俾哇xx哇剝削。

珍珠宮

開心吸收勳章

littlesister 發表於 23-1-1 15:25
從來都睇完劇就算,最多睇演員其他劇,如果唔係8秒紅海唔係數字事件,我應該唔會去了解佢,點知愈睇愈唔掂 ...

咪係,我年過半百,對娛樂圈從來只係得個知字。點知遇到肖戰,就失守啦!呢個年青人,實在太優秀!其他人已經入唔到眼。

珍珠宮

開心吸收勳章

kwokdicken 發表於 23-1-1 21:16
想問下
肖戰係咪娶左大劉個女?
我睇youtube有link咁樣講

假!

珍珠宮

開心吸收勳章

vivibabyvivi 發表於 23-1-2 11:20
如果佢拍拖肯定暴動

希望啲粉可以理智啦!肖戰都有追求幸福嘅權利。

珍珠宮

開心吸收勳章

小豬澄 發表於 23-1-3 17:01
好想買件外套!

聽講秒殺,預訂都冇貨

珍珠宮

開心吸收勳章

littlesister 發表於 23-1-3 21:24
一個有深度又咁有溫度既藝人去邊度搵第二個

所以先咁多忠粉話係始於顏值,敬於才華,合於性格,久於善良,忠於人品。

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

保持赤誠是我們對世界的一种態度,一種生活的信念和原則,對於我來說,就算遭遇懷疑和不理解,我也會按照自己的想法去追求自己的夢想。——肖戰。

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

世界的模样,取决於你凝視它的目光,自己的價值取决於你的追求與心態。一切美好的願望,不是在等待中擁有,而是在奮鬥中掙取!-- 肖戰

珍珠宮

開心吸收勳章

littlesister 發表於 23-1-4 12:20
魏無羡係咪都有小作文?我無睇過,只睇左顧魏同一野

見圖
attach0/tmp/phpnRGpOI

珍珠宮

開心吸收勳章

littlesister 發表於 23-1-4 12:20
魏無羡係咪都有小作文?我無睇過,只睇左顧魏同一野

微博正文:他到底是一個什麼樣的人?最吸引我的特質是什麼?這是我這段時間幾乎每天都會被問到的問題!

對於我來說他從來都不是一段文字,他是一個鮮活的,真實存在的人,他的經歷、他的生活都飽滿的浮現在我眼前。所以在問這個問題的時候,我會脫口而出:他的善良,他的溫暖,他的堅持,他的樂觀...時隔一年再次想起來,總覺得這些詞語都不能很準確的體現他的特質!今天恍然大悟,像他這樣燦爛的人難道不是應該像陽光一般奪目嗎?!

「天生一張笑臉,一副笑相,無論什麼難過都不會放在心上,無論身處什麼境地,都還是會開開心心...」這句話已經註定了他這一生要負重而行

珍珠宮

開心吸收勳章

InkCartridge 發表於 23-1-4 13:26
微博正文:他到底是一個什麼樣的人?最吸引我的特質是什麼?這是我這段時間幾乎每天都會被問到的問題!

...

微博正文 (續)

好像一束絢麗的煙花,劃破黑夜,在黑暗中爆發出自己的炙熱與悲沉,在看客的驚嘆、唏噓、嘆息中最終隕落消散..

「明知不可為而為之」的家訓在他的心裡種下了俠義的種子。從小被江叔叔拾回家,在經歷蓮花塢滅門,親人離世,失去金丹,被扔下亂葬崗,被迫修習詭道術法,成為人們口中的妖怪,異類!他的人生已經由不得他來選擇,只能被迫長大!只能在一次又一次的責備聲中不斷堅強。

珍珠宮

開心吸收勳章

InkCartridge 發表於 23-1-4 13:29
微博正文 (續)

好像一束絢麗的煙花,劃破黑夜,在黑暗中爆發出自己的炙熱與悲沉,在看客的驚嘆、唏噓、嘆 ...

微博正文 (續)

「一生鋤奸扶弱,無愧於心」他寧願昭告天下,叛逃江氏,也不願出賣曾經有恩於自己的溫室姐弟一行人!更是不願意讓自己情同手足的兄弟和姐姐因為自己被世人指指點點。他不懂嗎?不,他比誰都清楚自己作出這個決定之後,就再也不能回頭了。仙門世家怎麼能容忍這樣的異類?他註定從此以後被世人唾棄!蓮花塢三個人的誓言,也隨他「一條獨木橋走到黑」一般,踩碎揉進了黑暗裡...那一年他也不過是一位十幾歲的少年!

珍珠宮

開心吸收勳章

InkCartridge 發表於 23-1-4 13:31
微博正文 (續)

「一生鋤奸扶弱,無愧於心」他寧願昭告天下,叛逃江氏,也不願出賣曾經有恩於自己的溫室 ...

微博正文(續)

陽光大道誰不想走呢?他不是不想,而是這根本就不是一道選擇題,他只能頂著世人的非議,惡意中傷、抹黑,誓死守護當初的誓言和初心!藍湛和師姐是他黑暗裡的燈塔,是唯一能照亮這座獨木橋的光!

是啊,他到最後還是在笑,因為他終究是等到了自己的光!

無論時隔多久,如果你們再見到他,希望你們能再抱抱他,告訴他,你真的很好,你用心守護的赤誠俠義都沒有白費!不用再在黑暗裡踱步而行,因為你就是最「耀眼」的存在!

--肖戰

珍珠宮

開心吸收勳章

littlesister 發表於 23-1-4 21:35
魏無羡同肖戰真係相互成就,角色本身形象立體,性格先明又有唔同經歷,有足夠發揮既機會,而戰戰就真係好 ...

佢拍魏無羨時,吊威也吊到差點暈!佢真係好認真,好努力!

珍珠宮

開心吸收勳章

littlesister 發表於 23-1-5 12:33
今日見開小灶携手四年小作文,查一下原來2020 年時開小灶咁暖心,真係好感動
始於顏值,敬於專業,忠於人 ...

開小灶在肖戰最困難的時候,依然企係肖戰身邊,呢份情難能可貴!

珍珠宮

開心吸收勳章

olkan 發表於 23-1-5 12:10
呢幾日好似日日過節咁 , 差不多日日都出新廣告同直播。

啲黑粉同營銷號亦都日日出動,煩到嘔!

珍珠宮

開心吸收勳章

olkan 發表於 23-1-5 13:12
我冇睇佢哋啲post呀! 我只想睇想睇嘅

唉,block都 block唔晒!

珍珠宮

開心吸收勳章

olkan 發表於 23-1-6 23:40
有冇人知YSL事件?係肖fans誤會代言人問題,定YSL鏈結問題

YSL 鏈結問題,加品牌有欺瞞嫌疑。

珍珠宮

開心吸收勳章

littlesister 發表於 23-1-7 11:39
應該唔係誤會啩,真不知 YSL 想咩,銷量咁好又要提升其他化言,又唔開另一條購物鏈,件事搞左成日都無句表 ...

有個網友係咁樣解續嘅:
attach0/tmp/phpfxCqM4
attach1/tmp/phpHLcaIq
attach2/tmp/php9Sh2DM

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊