自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

c9c9c9 發表於 22-10-1 23:22
同事受到念珠菌困擾兩個多月,差不多好返醫生叫佢試食益生菌,仲開咗啲畀佢,話專門針對念珠菌嘅,當然價錢 ...

好多年前(大約7,8年前)我又係念珠菌困擾左好多個月,睇緊生、塞藥搽藥膏食藥都冇用,跟住朋友介紹食呢隻,我食左大藥唔夠一個月已經好番晒,當時因為買左樽共120粒,咁食左4個月,到而家都冇再番發(touchwoodtouchwood)
我當時仲有換晒d底底,買d淺色既棉質底底,係醫生教)
呢隻益生菌在iherb買
attach0/tmp/phpTBcAym

侯爵府

fa01 發表於 22-10-2 23:58
請教JM,見到IHerb 有幾款?有50及100億,有D又冇寫,即係買邊款,怕買錯,謝謝你(emoji)
...

看看這個我在iHerb 上發現的商品。 https://hk.iherb.com/pr/jarrow-formulas-women-s-fem-dophilus-60-veggie-caps/68259?rcode=HBC1323&utm_medium=appshare

侯爵府

請教JM,見到IHerb 有幾款?有50及100億,有D又冇寫,即係買邊款,怕買錯,謝謝你(emoji)
...

看看這個我在iHerb 上發現的商品。 https://hk.iherb.com/pr/jarrow-formulas-women-s-fem-dophilus-60-veggie-caps/9346?rcode=HBC1323&utm_medium=appshare

侯爵府

...

下面兩隻都得,不過你最好買第二盒,因為我見exp date耐d,, 第一條link 唔知點解係12月!

侯爵府

fa01 發表於 22-10-3 09:28
忘記問是否每日一粒?空肚吃?謝謝你

每日一粒,不過我果陣時因為太嚴重,痕到想死,所以頭兩星期我自己每日2粒跟住就食番一粒。你可以食一粒已經可以喇,但你最好連續食2個月 ,之後可以唔駛日日食,每星期食2-3次都得,因為我覺得念珠菌有時都會番發(天氣潮濕,食得多甜野)
果陣時我睇醫生,醫生叫我唔好著深色既底底,最好係白色加棉質,我都有照做,但都冇幫助,最後都係食佢,而家我都有佢看門口,有時一星期食1,2次,唔記得就冇食,但好多年都冇番發喇!
唔駛空肚食!

首頁

尾頁

跳至