興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好野, 熱烈祝賀新帖誕生

舊帖告終, 新帖再續, 由最初計起, 我地到而家吹水吹左將近7年了(唔知有冇記錯呢), 時間過得真係快, 突然有dd感觸添...

子爵府

原帖由 ChunChun_Daddy 於 10-8-2 22:28 發表

嘿嘿,thx~

亦刀要多謝埋你自己!無你問ps2既GT4,禾根本唔會走入黎懶多事貢答你個野!睇禾注冊日就知晌度吹水刀吹左6年有多喇

何事令你滿懷感慨?
睇左toy story 3?? any comment??:lol
買左dvd writer未? win7咩好喇? ...

係囉, 話咁快就6年有多, 如果冇記錯你呢個A/C好似係遲小小先開既添, 即係應該7年都黎緊!!

未睇TS3呀, 上星期日諗住去睇早場, 點知去到戲院先知早場唔係做TS3, 結果改睇史力加...

dvd-writer仲未買呀, 懶懶懶...
7仔咩好好耐喇, 而家萬事俱備, 只欠dvd-writer:lol

子爵府

原帖由 Aardvark 於 10-8-3 15:54 發表
到, 到, 到!

My kid completed it la. Gameplay was OK la. Now still 咩Lego Harry Potter 中. With that, urge him to enjoy Dirt2.

乜出左Lego Harry Potter咩? 等我搵搵先...

子爵府

原帖由 ChunChun_Daddy 於 10-8-4 15:26 發表
近日有幸玩到wii ...
hm ... 今鋪較以往多左d 道具/關卡/合作性,樂趣仍舊...但就按到手指痛 {太耐茅掂過任記野...}

(雙click下面 ...

我都玩過, 開頭玩係幾過引, 不過感覺可能會好快悶...

唔該哂, 不過隻Lego Harry Potter pc版要唔要用碟玩架呢?

子爵府

原帖由 Aardvark 於 10-8-4 14:29 發表

Almost 2 months la. But extremely slow!! And I mean EXTREMELY

唔係卦? 俾著我一早放棄左好耐...

子爵府

原帖由 ChunChun_Daddy 於 10-8-5 11:18 發表

hm...mario...太耐茅玩過,倒又唔覺會快悶既
反而...自己技術大倒退,好多時刀意外屎/明知而屎...

lego HP 禾就茅咩到;斷估刀應該唔使燒落碟去裝
even就蒜係iso檔(like the TS3 i 咩ed),用daemon tools/ ...

我都好耐冇玩mario, 玩wii版...都只係開頭覺得幾得意, 不過玩多幾玩已經唔想玩...其實玩過好幾隻wii game都係咁情況...由此證明當初唔入手wii係正確既:lol

都唔緊要啦, 呢個星期日冇咩搞作, 到時買齊野番去慢慢搞掂部腦佢...

子爵府

原帖由 Aardvark 於 10-8-5 22:21 發表

Installed and run smoothly!!! The one that I've got is an iso format and included crxxk inside (that's what we call user-friendly). All you need to do is to replace the exe. No Daemon tool or wha ...

唔該哂, 你唔講我真係唔知, 好耐冇掂pc game, 到時搞唔掂再請教你:lol

子爵府

原帖由 Aardvark 於 10-8-8 00:41 發表
Mario PC version is available. Installed and ran OK. Still trying to figure how to shake the control.

係囉, 咁快有pc版? 仲可以shake the control? 用咩手制架?

子爵府

原帖由 ChunChun_Daddy 於 10-8-9 14:58 發表
[misc]

已入手...

下一回準備/考慮 :

:lol

[/misc]

好型lee, 幾時有製成品睇?

子爵府

原帖由 小必理痛 於 10-8-9 11:40 發表

大家好!我回來囉!

嘩,之前個thread咁快就爆,而家搬黎呢度又已經開到第三頁,勁!

呢隻五星物語勁掂喎!邊度有得入手?

返黎拿! 蒲左去邊鼠呀?

有我地呢班吹水佬o係度, 好難唔爆, 快d諗定下次開新thread既標題名先啦:lol

子爵府

原帖由 Aardvark 於 10-8-9 19:37 發表

no shake control. For shake action, all you need to do is press two buttons at the same time.

CCD, check PM la (in fact, the link are with my previous message).

原來係咁, 我仲以為有專用pc手制對應shake shake action咁先進添...

子爵府

原帖由 ChunChun_Daddy 於 10-8-10 01:52 發表

禾刀arm arm'咩'完喇...龜速單撈估唔倒貢快搞掂
下次有時間搞搞佢先

龜速都咁快搞掂? 你邊度咩? 俾條link黎試o下丫...

子爵府

原帖由 ChunChun_Daddy 於 10-8-11 10:17 發表
近排[咩]返呢隻舊野...
可惜未有時間裝/玩
>>

乜原來A兄之前post過?! 冇留意到添, 唔該哂你喇!

呢隻"舊野"睇落幾ok喎, 不過我部野唔知玩唔玩倒

子爵府

原帖由 ChunChun_Daddy 於 10-8-12 14:00 發表
5安...

係啊!禾刀miss左啊!
係A兄不厭其煩再講返禾先留意倒...

隻舊野B.C.禾只係晌ps3玩過demo...根住劈低左
到摷返出黎玩,又無$入game...
見到有人post上黎,咪即管'咩'之:lol
你部新機黎哇...照計應該得既 ...

我部電腦...都曾經新過黎既:lol

不過冇所謂啦, 呢排都唔多得閒, 遲d先搞佢...

子爵府

推野先:lol :lol

子爵府

乜咁煩架, 睇怕我部野都唔慌玩倒啦

有冇其他好野介紹?

子爵府

原帖由 ChunChun_Daddy 於 10-8-18 23:39 發表
呵呵呵...
[超級罵-li-噢] 終於搞掂慢動作 + 所有按掣, 正確無誤
多謝A兄不辭勞苦 再整個 link 出黎...
釘橋very孖池

試左頭版, so Go ...

終於搞掂? 恭喜哂啦, 既然係咁...我即管試試先...

另外o個隻我就冇興趣喇...GTA我都唔好...你話呢隻類似GTA...咁就免喇...

子爵府

嘩, 即係話加個blue tooth receiver就可以係pc用wii手制? 好堅喎, 但係wii o個條用黎對應手制, 長條型o個舊野唔需要嗎?

子爵府

原帖由 Aardvark 於 10-8-21 22:38 發表

Wow! Never thought that all of us are so excited with this (and yes, I'm seriously considering to grab a Wii controller so that my kid could play the bowling game ).

Wii Remote (or Wiimote) a ...

非常詳細呀, 其實我對wii本來冇乜興趣架, 不過聽倒你咁講, 又考慮到wii有得咩咩, 咁就不妨諗諗佢喎...

子爵府

好消息...頭先o向yahoo新聞見倒以下呢段野...

一個黑客組織宣布,已成功製作出一個極為簡易的方法將PS3破解,讓玩家可以將遊戲直接放到PS3的硬碟內運行,甚至可以玩盜版遊戲。載有有關程式的USB手指將在下周推出市場,每支售價約1170港元。新力方面回應稱,會盡快更新PS3的韌體,以對付這種破解程式。

今次可能真係終於等倒喇, 據講仲係無須拆機, 即係唔會冇左保用, 不過隻usb手指要$1170...

希望快d有用家詳細報告睇:lol

全文

首頁

尾頁

跳至