自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bobomia 發表於 21-12-2 22:06
好靚,但唔好打頭,
咁耐都唔氧化?落左d咩?
仲食唔食得?

佢有D係用嚟做展覽用,應該有噴放腐劑落去,我諗過後都唔會食架啦。
有部份可以係影相後會真係煮或切嚟食,不過對手玩咁耐,食的話,我都係pass~

王國長老

edhepp 發表於 21-12-2 22:09
只可觀賞
不宜食用

都係中國菜嘅冬瓜盅最實際,又用得,又睇得,仲要食得。

edhepp    發表於 21-12-3 22:43

王國長老

oceandeepsea 發表於 21-12-3 15:57
未睇晒,都覺得好勁

最犀利係唔只蘋果西瓜呢d相對肉質好用嚟做雕刻嘅瓜果,磨菇同牛油果真係估佢唔到。呢位太太仲有用番梘做雕刻,佢ig同twitter都有好多作品。

王國長老

love2talk 發表於 21-12-3 03:37
唔知點解,有啲圖我睇到

你係咪有密集恐懼症呢?我覺得個日本太太有少少強逼症,佢D圖案都係對稱嘅。

首頁

尾頁

跳至