跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Mitch 發表於 18-7-24 18:04
我最想買個電飯煲(emoji)(emoji)
有媽媽話,風筒,燙斗,面包機

呢邊一減價就可以好平,除非係特別款呢度冇,否則真係唔駛買定,而且買咗嘅如果呢度冇保養,壞起上嚟仲煩。電飯煲、風筒、燙斗呢D真係等減價好過,麵包機如果係P仔的話,我見有JM喺日本買過嚟,但其實都有網上買到P仔或象仔。剛剛今日見到個Blendtec攪拌機由295減到180,如果我唔係有一部新嘅Vitamix,我都會買。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Mitch 發表於 18-7-26 00:05
謝謝資料~~
請問喺美國通常喺邊度買電器呀,傢俬,日用品? 上網買定實體舖買?
有網址介紹嗎? 謝

網上我多數睇amazon, 我嘅mixer, blender都係Amazon black friday deals, 實體店的話,Target, Home Depot甚至Walmart都好多選擇,耐唔耐又有減價,Macy's都有,但普遍貴,又係等佢減價至睇。

傢俬我會睇Costco, IKEA, Target, Walmart, 日用品以上講咁多間都有,仲可以睇下專賣月下貨嘅Ross

王國長老

Mitch 發表於 18-7-26 00:11
之前見過有報導話Amazone 都充斥住假貨,請問點分?

Amazon係有好多供應商架,全國咁大,唔會全部都由Amazon直接供貨,你買嘅時候留意,要揀sold by Amazon, 或至少fulfilled by Amazon, 如發現貨品有問題,去Amazon客服反映,佢地會處理,你可以全數退款,咁多年來我越來越多幫襯Amazon, very good customer service experience

王國長老

Mitch 發表於 18-7-26 00:21
想請教下,點樣將香港嘅資金帶到美國? 同埋喺美國時每月要轉賬家用比家人,有咩方法?
本來諗住用citiba ...

我果陣帶本票過嚟,寫自己名,過到嚟開戶入銀行,係要幾日至用到錢,咁我本身有屋企人喺呢邊,如果有戶口喺呢度係可以自動轉賬電滙,不過有手續費。我聽過有人用paypal, 揀gift就唔會有收費,亦有人用西聯滙款,但我冇用過。你去邊架?Citibank東西岸都有行,係中部冇,美國呢邊仲有bank of america同wells fargo比較popular

王國長老

Mitch 發表於 18-7-26 00:37
研究緊seattle 或者portland

Citibank喺Portland應該冇實體分行,只得7-11 嘅ATM機,Seattle好似有一兩間,其餘都係ATM,呢兩個城市都係U.S. Bank最popular

首頁

尾頁

跳至