自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

https://ynews.page.link/dPPHq
Yahoo 新聞報道】港大今(7 日)發生危坐事件,警方指中午約 12 時 32 分接報,一名約 20 歲男子在港大一個平台邊緣位置危坐,途人大驚報警,人員接報到場後,事主回到安全位置,否認欲自殺,被送往瑪麗醫院檢查,警方暫列「有人情緒受困」。據了解,男子為港大 Ocamp 非禮案脫罪事主。昨晚有人自稱是事主,於連登討論區發長文剖白,稱因案件承受壓力患抑鬱休學。

去年 8 月 20 日港大護理系迎新營爆出非禮事件,20 歲被告鄧皓然被指擔任迎新營「組爸」期間掃女生腰側及「撩」手臂等,昨(6 日)於粉嶺裁判法院被裁兩罪不成立,當庭釋放。裁判官表示,信納事主和其友人證供誠實可靠,事主友人描述疑犯外貌並不特別,控方未能舉證至毫無合理疑點。

昨晚連登討論區出現一篇署名「鄧皓然」的長文,當中提到,自己案發當晚有不在場證據,但在被指控後隨即被拘留五日五夜,其後更發現因案件,身份被傳媒公開,名譽受損,失去朋友並承受龐大心理壓力,後因患上抑鬱症無奈休學。官司亦令其花光家庭積蓄,與家人關係惡化,透露有輕生念頭,「我試過捱落去,但係我真係好攰好攰喇」。

珍珠宮

kwokdicken 發表於 24-5-7 21:57
唔係清白架

佢唔係護理係, 專登去參加多女仔既護理系O CAMP

但佢又話佢係組爸?可以叫唔係學系做組爸?

珍珠宮

kwokdicken 發表於 24-5-7 22:04
無不在場證據架

佢無證人無證物證明佢係其他場所, 只係佢聲稱話去左婆婆生日宴咋

原來喺咁

珍珠宮

tingting2200 發表於 24-5-9 11:25
樓主你個標題好有誤導性喎,經其他JM解釋完先真相大白,你快d改返個標題啦
...

接受意見

珍珠宮

Chowying 發表於 24-5-9 17:38
真係非常之唔理想非常之惡劣 ,前面話佢係組爸,其實去o camp嘅組員,究竟知唔知道自己嘅leader係乜嘢人
...

o camp組員都係剛入year 1,照計唔知組爸組媽係咩人喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊