興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

入伍C9 發表於 20-6-13 10:15
由於疫情開始,人人搶口罩,所以興返人人車野、車口罩......開個post,大家如有車開野,或者新手,不妨齊來 ...

我d 車鏠知識得番中學程度既1成, 仲係研究緊, 我只係試過改短窗廉, 車口罩同髮圈.

jersey 係彈性, tricot 係咪冇彈性, 啱唔啱? tricot 可唔可以整夏天睡衣?

係咪好少人用15x15cm 之類果d 間尺?

我部車 (brother) 跟機用organ 針, 我見d 人用其他牌子既針, 但唔同牌子既針形設計同長短都有差別, 係咪一定要試過至知?

大家係咪用1:1 既紙樣? 定係放大紙樣? 我見d 人show 過雜誌d 紙樣, 好多線睇唔明.

我淨係睇布料同埋用具名已經夠睇到我頭痛, 因為乜都要翻譯1-2次, 煲左無數網頁同片都仲係一舊雲咁.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

入伍C9 發表於 20-7-11 17:48
https://m.3hmlg.com/news/detail?newsId=937925108893220864

我吾知你車夏天睡衣俾自己、小朋友,定老公 ...

多謝你d 貼士!!

我想車睡衣俾仔女, 想用冇乜彈性既棉布. 之前用舊底衫黎試衣車, 點知塊布有彈性, 好難車得靚, 我諗要我買番適當既衣車針.

我仲想車擺遙控器果d 袋, 不過仲未諗掂個設計, 同埋用料.

你呢排有冇新作品?

瑪瑙宮

入伍C9 發表於 20-8-3 18:22
近幾天車了個有拉鍊既 Shupatto 袋,昨日拆了以前車既嘅,改車了個側咩袋俾自己做B-day present!

好勁!! 第一款個和風款布好靚!

瑪瑙宮

入伍C9 發表於 20-8-23 07:44
又再車D有拉鏈嘅Shupatto袋!!!

好勁!! 你車咁袋, 係咪會自用? 定係俾朋友, 賣俾人?

另外, 你最當用邊款衣車壓腳? 我見有set 裝幾十隻壓腳, 但覺得未必用到咁多款. 買 set 裝好d, 定係用果陣至買壓腳好d?

瑪瑙宮

入伍C9 發表於 21-6-8 21:52
琴日同今日整咗兩晚,成功完成咗隻布藝啤啤熊!

好犀利! 你係咪成日去買布, 日日可以飛車?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊