自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

睇下咩人, 咩事先. 冇乜問題既話我都會接受. 樓主你有野呻?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

PS123 發表於 17-9-22 17:00
係呀!有野呻!C6細佬帶埋未來老婆同外父外母過黎住,其實佢細佬同女友都可以接受,但加埋人地未來外 ...

你老公一定要出聲喎! 佢唔想推, 咁你冇得揀要硬食.

我地都試過類似情況, 我朋友想同埋佢d 男友/家人黎我屋企/6299 度住. 住6299 度一定係免問. 我老公同我講唔想有陌生人黎住我屋企, 連朋友都係要係我識左十幾廿年果d 熟朋友至得, 所以我會照同朋友講, 淨係佢一個人 (有一次係加佢阿媽) 住就得, 我地唔識其他人 (朋友既男友, 朋友既旅伴朋友等等) 所以唔方便俾佢地黎住. 舊同事果d 直頭話不如出去飲茶就算. 就算朋友黎住, 我講明我要湊仔出唔到去伴遊, 要湊仔所以接唔到機送唔到機, 朝早7點起身黃昏6點幾要食晚飯, 所以旅行方面佢地要自己攪點, 到weekend 我地至可以車佢地周圍去.

你話床單方面, 俾我就用舊床單, 我唔會專登d 為唔識既客人買新野. 佢地訓過果d 就掉.

我另一個朋友有呢個問題, 佢地出錢租間cheap 酒店叫d 人入去住.

瑪瑙宮

PS123 發表於 17-9-22 18:02
收人錢唔係咁好,叔仔今次黎一心想帶埋佢地過黎見我6299,就來結婚,可能想慳啲啫! 只想呻下, 點唔情願都 ...

你地係咪住大城巿?

收錢同叫人帶睡袋都唔好.... 你老公係咪已經應承左人?? 佢應該索性推, 除非佢地三個都唔再黎你屋企啫, 否則唔會冇下次, 下次可能係佢細佬同埋仔女黎.

咁多人去外國玩自然貴.... 想慳錢可以理解但都唔係咁唔識做. 你老公租d 平酒店俾佢地住仲好啦, 歐洲大把b&b 或者 aparthotel 都唔算好貴.

瑪瑙宮

PS123 發表於 17-9-22 20:01
應承咗啦!啱啱睇下出面住宿價錢,又真係唔算貴,打比C6講不如比錢比佢地出去住,佢反對,覺得咁做唔係好歡 ...

應承左就硬食了.... 當多個人多隻筷, 人多熱鬧d, 一齊玩番幾日. 佢欠你一個人情, 你叫佢幫你湊番一個月仔.

講真就算佢地或只係未來襯家住酒店, 唔係唔歡迎, 只係方便大家, 要歡迎可以請佢地去你屋企坐下食飯 (而家係青口季節, 請佢地食青口啦; 呢個天氣勉強在家韓燒又得..) , weekend 同佢地一齊本地遊/歐遊, 買d 地道特色禮物送俾對方做手信, 唔係要接佢地一齊住至叫歡迎麻.... 我 6299 係咁做, 我同我既家人唔覺有問題.

首頁

尾頁

跳至