興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

mimiso 發表於 11-6-24 15:55
我想知道小熊來電通知係咪要係行緊wifi/3G嘅時候己至work, 唔上網狀態唔work?

...

應該唔使,只要不時上網更新個電話資料庫就得...

侯爵府

畀面勳章

mimiso 發表於 11-6-24 16:24
"只要不時上網更新個電話資料庫就得" - 點樣更新!

侯爵府

畀面勳章

htts 發表於 11-6-27 09:01
有無好的anti-virus apps (free)?

Free o既有好幾個

https://market.android.com/search?q=virus&c=apps&price=1&so=1

比較出名就係 Lookout 同 AVG Anti-Virus,
但邊個較好就唔清楚...

侯爵府

畀面勳章

hellovibe 發表於 11-6-28 22:51
剛開始使用ANDORID 手機, 請問有無COOKING MAMA ?
THANKS

好似未冇,幫你留意下...

侯爵府

畀面勳章

ShanShan 發表於 11-6-29 17:28
請問有咩 apps 可能 dl 嚟 capture 到個 screen 呢? 唔該.

同埋, 我個 HTC IS 用 Tango 時, 點解人地睇我 ...

HTC 機唔可以就咁 cap screen,
要去 DL 91手機助手 安裝係電腦,
用USB駁手機就可以係電腦 cap 手機畫面...

侯爵府

畀面勳章

回覆 ShanShan 的帖子

circleda 講得好清楚,
不過提一下,root 機後會冇左保養,
另外 root 機過程會有死機風險,最好有信心睇得明o的 steps 先好做...

侯爵府

畀面勳章

mcdullyiu 發表於 11-7-25 18:14
有無可以download youtube的apps呀?thank

呢個

https://market.android.com/details?id=d.evian.tbe.mte

侯爵府

畀面勳章

happydad 發表於 11-8-7 13:09
請問有冇wallpapaers 同時鐘apps推介呀?

係 market search wallpaper 同 clock 有好多,
你可以慢慢試下...

我就用緊呢個相片時鐘,
可以放阿仔相做時鐘
https://market.android.com/details?id=widget.clockfree

侯爵府

畀面勳章

bbchai 發表於 11-8-8 22:54
1日新手

想問有冇apps簡化call divert, 唔駛按咁多個制.

唔清楚有冇現成o既apps可以簡化call divert,
但有個麻煩少少o既辦法你可以試下,
- 去 Market DL "Any Cut"
https://market.android.com/details?id=com.appdroid.anycut
- 開 Any Cut > New shortcut > Activity
- 揀 來電轉接 (可能會多過一個,係的話就要做出黎試試先知邊個係真)
- 係桌面就會多左一個 shortcut

中文字出亂碼通常係大陸簡體字o既GB碼,
係手機App冇辦法,反而用Browser上番webmail版就可以轉code去番Chinese(GBK)

侯爵府

畀面勳章

msllau 發表於 11-8-25 18:48
我想把相save to computer, 用USB 線連左computer and mobile LG-P500 , 但computer can't show the drive ...

連線 USB 時要揀 大容量存儲 先會跳出個 Drive 出黎...

侯爵府

畀面勳章

joanne831 發表於 11-8-26 14:09
請問samsung ace有乜野apps 可以dl 用同玩
大部份market上面o的apps/games都應該冇問題,
你可以DL左落黎試下先...

侯爵府

畀面勳章

msllau 發表於 11-8-26 17:34
回覆 A346 的帖子

Sorry,部機(LG-P500)剛買,我對它一竅不通..

1. 駁 USB 去電腦,揀大容量儲存,就會好似用USB用指咁係電腦多左一個Drive,之後隨便點copy都得...

2. 同上,抄去手機時去邊個folder都得,o的media player apps 會搵得番o的 file 出黎...

侯爵府

畀面勳章

排骨媽媽 發表於 11-8-26 23:51
用開I9000, 部機有少少問題, 想換部都你行Android嘅手機, 有咩好介紹?
可以試下 GSII 或 HTC Sensation, Incredible S 等等,
睇下你個 budget 同要求啦...

排骨媽媽  thanks!  發表於 11-8-29 00:06

侯爵府

畀面勳章

各位,有問題應該開新 post 問,
呢個 post 道理上只係「分享」Apps 資訊!

侯爵府

畀面勳章

一仔媽咪520 發表於 12-4-11 02:02
有咩防毒軟件好呀~~~thanks

Dr.Web 唔錯,又唔會太食資源...

Dr.Web Anti-virus Light

侯爵府

畀面勳章

apsm 發表於 12-5-13 00:29
回覆 A346 的帖子

想問有冇 英文字典 的 apps ??

Google 翻譯已可以發聲,
想好o的就要$ 啦,
可以睇下呢個

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cyberon.CTDic.cht

侯爵府

畀面勳章

Cherry+DC 發表於 12-5-11 17:23
Have any 成語動話apps??

有係有,不過要 $,
可以睇睇

[蔡志忠動畫] 看動畫學成語(上)
[蔡志忠動畫] 看動畫學成語(中)
[蔡志忠動畫] 看動畫學成語(下)

其實想免費可以直接用 Youtube apps 搵 "Chinese idioms",
大部份係N年前無線果套 成語動畫廊

侯爵府

畀面勳章

保障大家手機所拍相片/短片o既安全,
建議安裝 Dropbox

詳情請跟下面呢個 post 去做

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4971596

侯爵府

畀面勳章

rachel 發表於 12-5-26 21:45
回覆 A346 的帖子

我揾5 到酷狗個 apps, 係唔係無左啦

可以係官網直接 DL

http://download.kugou.com/android.html

侯爵府

畀面勳章

YanYanCheung 發表於 12-6-1 14:55
請問有冇D好玩既經營GAME/可以過關既GAME推介呀!

岩岩用NOTE,好似冇IPHONE咁多GAME玩既... ...

可以參考一下呢度

http://android.zone.gamebase.com.tw/zone/android/list?type=%E7%B6%93%E7%87%9F

上面可以揀唔同類型o既遊戲...

首頁

尾頁

跳至