婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有時都好辛苦, 但我成日對自己講, 因她幫手睇大2個小朋友,

所以我忍, 忍左11年. 公眾假期我一定帶2個小朋友去玩, 就算老公唔得閒,

我都帶佢地去公園或圖書館, 費時俾佢話, 成日話我地多野, 一年買一對球鞋俾囡囡

都俾佢話, 佢自己買2對鞋同款唔同色就得.

你都好有自己房理, 我連自己房都俾佢話, 因佢會當你返工時睇你間房, 放工後就話你

擺得差. 而家星期六我就帶小朋友去媽咪度住, 放長假又走. 見少些真係好些.

男爵府

係呀, 你買衫佢就話你浪費, 唔買就話你寒酸.

大囝10歲, 細囡8歲, 2個仲好跟我, 我去邊佢地就去邊.

我地有買年票去迪迪尼, 每次去都偷帶食物, 所以只玩唔買野,

係搭車錢就貴些.

以前每個星期日要同99&62去飲茶, 好彩囝囝唔肯去, 而家就過節先飲茶.

男爵府

只好安慰自己, 人地辛辛苦苦養大果囝來鍚你, 忍一忍99就算, 總之唔好閙架.

但我最真99講果句, 有本事咪搬走, 每次聽到呢句我都好嬲, 你果囝肯搬, 我晨早走左.

男爵府

99冇囡, 只得2個囝, 所以一定同住

男爵府

louisa_hk 發表於 14-7-17 17:36
我都想, 但大姑仔而家亦用99住, 在屋裝修時, 曾去過細姑仔住過一個月, 99頂唔順, 屋未裝修完, 佢都唔理, ...

自己屋一定舒服過住人地間屋, 有你俾佢駛, 佢梗加唔會搬, 費時同囡囡吵架

首頁

尾頁

跳至