親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你可睇翻舊post.

叧外,剛Easter 去完玩的JM 也請update 下我們食住玩等情況。thanks !

http://www.baby-kingdom.com/foru ... amp;extra=page%3D10

wcpcelia    發表於 17-6-17 10:20

男爵府

ddyy 發表於 17-6-17 15:17
回覆 排骨媽媽 的帖子

我同家人將於23/6-25/6去三日兩夜,回來後再報料你知
thanks!
club med 唔包浮潛,回來請報料,可否/有冇 guests 在hotel swimming pool / 海灘玩浮潛。又或者個海灘適合玩浮潛嗎?
小孩玩完又鍾意嗎?

男爵府

ddyy 發表於 17-6-17 18:28
直接在clubmed訂,三日兩夜坐港龍早八晚九返全包,每人$4340
如第一次去要加入做會員,280
...
我大約一月已 online book club med, 自己再 online book hk airline, 2大2小機票共HK$3,000,好抵!7月中出發,5日4夜 total大約HK$18,000, 全包。

pigmei    發表於 17-6-19 11:53

男爵府

ddyy 發表於 17-6-27 20:43
回覆 排骨媽媽 的帖子
我一家四口都玩完回港啦!兩小孩不捨得回來,立即問幾時再book club med (任何地方都得)。
補充少少:
Club med Sanya 空中飛人活動(我兩小孩:5及8歲都好鍾意玩,我就⋯ 怕怕)逢星期三close, 所以安排旅程最好預下日子玩這活動,雨天也不開。

我小孩join 了mini club (不同age groups) 都好like, 由8:30am - 8:30pm, 中間5-7:30pm 休息及與家人dinner ,大人小孩可各自玩,超正;他們超like 晚上上舞台表演。

我到步遇上颱風,但風力不強,swimming, outdoor 及海上活動停止,但個club 安排了很多indoor 活動,大人小孩也自得其樂,OK 喎!

村上Eric 同班GO 很nice, 好玩得,由早玩到晚,帶動旅客也開懷玩到盡,正!

Highly recommended!

男爵府

我唔識 upload rainy day 的 timetable,大家可一目了然。

主要活動: yoga, 室內射箭,兒童circus 學校,太極,movie, indoor 攀岩,尊巴舞,KTV, 兒童晚上表演,晚上主題表演等。

餐廳好大,不用爭食; 食物其實一般(3-4 星hotel 級數),可能他們 management team 是外國人,我覺得西式食物有水準d。好多一大班朋友,一行十多人大大小小來玩; 亦有不少媽媽帶小孩來玩,所以安全及easy。

果度海浪大,所以若環境許可玩水上活動的話,便先玩啦!

nice trip!

男爵府

tototo 發表於 17-8-5 00:44
我們8月中出發,想請教回來的jm以下問題:
1. 三亞clubmed內及三亞機場有wifi嗎?要買電話數據咭嗎?
2. 洒 ...

1. 三亞clubmed內及三亞機場有wifi嗎?要買電話數據咭嗎?
clubbed rooms ,main lobby 及餐廳等都用到 wi-fi; airport.... 唔sure, 因我們自備用wi-fi card.

2. 洒店內有小店買手信嗎?主要想買d地道食物,如冇,附近有超市嗎?
小店主要賣 club med tee (design及 料都好 ok, 我有買,但貴),游泳衣物及用品,ice cream,租/買小孩浮床; 小食 。。。唔 sure, 真我冇興趣買; 但airport (入關前有一間小店,有 椰子糖之類小食買; 入關後又有一間很簡單的 duty free, 有小食,酒等貨品)。

3. 大家的主要證件隨身,還是鎖在房內夾萬?安全嗎?
在clubmed內,我們將證件 lock 在夾萬內,notebook也放在枱上便去玩。

男爵府

Mei 發表於 17-8-5 13:35
另外還想請教一下,見有人話餐廳冷氣嚴重不足,海南島咁熱,食飯時汗流浹背,係唔係真架?
...
yes,全對!剛到埗也覺得唔慣及怪,但bedroom 冷氣好夠凍。我估為泳客著想吧:有些客人 (包括我們)游完水,簡單抹身及套件 tee 便去餐廳食嘢,開大冷氣好易病,其實坐露天座位仲舒服。當然,正常在餐廳食嘢時,冷氣唔夠,真係出晒汗,我會帶定扇入去,及飲多d juice.

首頁

尾頁

跳至