自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

依家百佳轉左同匯豐玩信用卡優惠,冇再同DBS做長期嘅優惠,只是快閃一日做九折優惠,都好過冇呀!

我亦係匯豐嘅信用卡用戶,但不是白金信用卡用戶。匯豐卡要人哋綁定白金信用卡,才可以每月2/12/22號才有九二折,把鬼!佢依家逢星期五、六、日買滿$500嘅優惠,又係要綁定白金信用卡先至有額外嘅$20優惠,不如唔好搞啦!麻麻煩!

男爵府

babycome2022 發表於 22-3-19 22:05
dl左佢個card+ app有彈出黎呀!

我都有裝DBS card+ app,但係嗰日唔見佢有push msg.
剛剛嗰日我有去百佳,在門口見到有 promotion,才知當日快閃優惠。

男爵府

牛牛bb 發表於 22-3-19 21:07
我以前都用hsbc白金咭,後來轉咗signature,所以都無咗2/12/22 92折優惠,咁啱今日去pk shop買野,先知有 ...

Same here.
所以我當日購物頭嗰 $500就用 HSBC signature卡,攞$50 coupon; 之後尾數就用DBS, 攞九折優惠.

男爵府

牛牛bb 發表於 22-3-20 12:35
你買好多野噃

冇計,幾日才入一次貨,仲要依家好多嘢貴咗;今次有折,幫補下⋯

男爵府

牛牛bb 發表於 22-3-20 12:51
我睇app可扣帳果度寫,好在唔洗好似星期三咁要250元,因為我9折後係23x元 不過都多謝你,我又慳多 ...

邊個function / icon ? (我英文版)

男爵府

沙律媽 發表於 22-3-20 12:29
我有收到短訊, 仲有額外一扣即享6%

So good, 我冇收過這訊息⋯ Oh..

男爵府

牛牛bb 發表於 22-3-20 16:24
你登入咗dbs card+ app, 一開spending果頁就列出晒可扣簽帳

謝謝,我即刻去 ”Spending” 嗰度睇,見有個icon “insta Redeem” ,就即刻撳入去,扣走我8%欠款 ($ 4x),但係第二個欠款,同樣撳這個icon,又冇扣錢。

我新install 個 app, 是否有扣數限額?還是其實佢係直接扣我嘅 compass dollars?

男爵府

牛牛bb 發表於 22-3-20 16:51
呢度寫 1compass dollar = HK$1.09簽帳

Thanks, 得閒再研究下先。

之前在百佳購物,已扣除好多compass dollars, 現在只剩下好少compass dollars.

男爵府

emchiu 發表於 22-3-20 17:58
點解唔直接用compass card 9折?(emoji)

當日dbs compass visa 9 折回贈limit 只限$64 (即最高簽賑額$640),所以分cards 用盡兩間card 公司當日折扣。

男爵府

牛牛bb 發表於 22-3-23 12:11
留返高d折扣用

我想問其實所有"一扣即享"係咪一定要用compass dollars架? 例如星期三超 ...

係。所以覺得冇乜着數. 比起以前92折後,自由選擇用Compares Dollars 扣全部或部份尾數,新優惠蝕好多。(個人感覺)

首頁

尾頁

跳至