自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

MYDecember0308 發表於 19-6-6 00:10
少唔少年睇你點睇啦,個男仔都成35歲仲話要去日本讀碩士,番黎話屋企有生意比佢做,我聽就好牙煙啦
...
佢去日本讀碩士的$係佢自己出定你妹出?
既然自己屋企有生意,點解讀完先有生意做?依加吳做得?
同埋佢碩士讀咩科

珍珠宮

MYDecember0308 發表於 19-6-6 00:17
讀碩士嘅錢係個男仔屋企人出嘅,但據我了解個男仔話會自己搵part-time。
我希望佢生生性性唔使我個妹幫手 ...
咁都好啲,如果佢要你妹出埋$供佢果邊讀書,生活,我會覺得佢係想呃你妹$$

珍珠宮

twodaughters 發表於 19-6-6 00:29
去日本讀咩?

屋企有生意比佢做... ... 呢句真係可圈可點,我老公幾個姨甥係外面揾吾到工(又受吾到氣), ...
你咁講我想起之前做一份臨時工有類似嘅事,老板個2哥個女大我6年,都係出面搵吳到工先至靠關係入黎做大人物,啲性格超差,又成日無聊當有趣,啲做等耐的同事話佢好變態,成日精神虐待佢果兩個女(一個小學,一個幼稚園),覺得兩個小朋友好慘

珍珠宮

我愛Corina 發表於 19-6-6 00:43
我姑奶老公都係讀藥劑,不過係40歲先去讀,我姑奶供埋佢學士同master degree
...
讀學士同master果時結左婚未

珍珠宮

MYDecember0308 發表於 19-6-6 00:48

屋企人做咩生意都係問題之一。
諗吳明做中介同生物科技有咩關係

珍珠宮

MYDecember0308 發表於 19-6-6 01:01
我全家都唔明,但係問落去又有咩意思,但男仔淨係話識日本公司,會有合作
...
但係以我認識的日本人,佢地係非常靠關係,靠關係的指數比中國人更勁,係生意上,會益左同鄉先,即係我係大板人,係都係大板人我先益你,東京人佢地都當外族,但你妹男友再格多層,係香港人......月聽月覺得,一係個男仔比人呃,一係個男仔等緊機會呃你妹

首頁

尾頁

跳至