親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:我有個無知問題,司機包兩日,咁係唔係要包

原帖由 ling1107 於 15-12-10 發表
我有個無知問題,司機包兩日,咁係唔係要包埋佢住同食?
搵鄭司機都唔洗包食住

子爵府

引用:鄭先生服務真得好好,介紹美食又好食,我剛

原帖由 Calbee1234 於 15-12-11 發表
鄭先生服務真得好好,介紹美食又好食,我剛用完,非常滿意
如果唔係都唔會誠意推介
聽聞佢而家好好生意, 證明好人有好報

子爵府

引用:請私訊問樓主啦,不然版主會關post㗎。

原帖由 12312 於 15-12-20 發表
請私訊問樓主啦,不然版主會關post㗎。
希望版主唔好因為其他jm 睇唔到第一個鋪留嘅言, 而關我個帖啦~
真係唔關我事架~
我都知版主都俾咗好多次機會呢個帖架啦~

子爵府

引用:Quote:原帖由 都敏俊C 於 15-12-21 發表希

原帖由 12312 於 15-12-21 發表
不好意思呀。(打攪了你的post)。

(希望其他日mami打留言前,留言到啦--私訊樓主)
你咪玩啦~全靠你 日日解答所有台灣嘅post 咋!多謝您都黎唔切啦~

子爵府

引用:回覆 12312 的帖子唔好意思, 其實已PM左不

原帖由 whyceci 於 15-12-23 發表
回覆 12312 的帖子

唔好意思, 其實已PM左不過見未有回覆
因為放假湊仔太忙啦~ 可能1~2日先上黎一次!

子爵府

引用:我想農曆新年去台北+宜蘭五天,一家三口女5

原帖由 cakema 於 15-12-30 發表
我想農曆新年去台北+宜蘭五天,一家三口女5歲。有什麼行程推介?新年會關門嗎? 謝謝!

...
#12 & #14 都有推介行程.
新年我都唔知開唔開呀~ 要問下其他 jm 或 search 下

子爵府

引用:Quote:都敏俊C 發表於 15-5-6 11:55 好多謝

原帖由 EppieL 於 16-01-06 發表
你好, 想問如我第一天約12:30到台北桃園机場, 包車去宜蘭住一晚, 途中想去: 國立傳統藝術中心, 五峰旗瀑布, ...
我見其他 jm 分享, 出入宜蘭都要預鬆少少時間, 驚塞車. 一塞就可能多1, 2個鐘

子爵府

引用:我準備一家人去台北宜蘭,可以PM我包車資料

原帖由 hl2011 於 16-01-10 發表
我準備一家人去台北宜蘭,可以PM我包車資料同行程嗎?感謝
行程已經係鋪裡詳細說明. 請爬文.
司機資料直接 pm 我. 唔好再係呢度寫 pm. thanks thanks thanks

子爵府

引用:7月打算去台北宜蘭7日,2大2小(3,6歳)。

原帖由 little_kid 於 16-01-29 發表
7月打算去台北宜蘭7日,2大2小(3,6歳)。頭尾留台北,中間2/3日宜蘭好,還是一落機直接去宜蘭,之後再返 ...
我覺得視乎你幾點機. 太夜就唔好入去宜蘭, 如果唔係又飛機又車都攰. 如果中午嘅就可以直入宜蘭, 如果唔係第一日係台北市時間唔多做唔到幾多野.
宜蘭3日2夜我覺得都剛剛好. 因為好多唔同地方可以去玩, 一玩就起碼2個鐘一個境點, 咁可以去多 d 地方又唔使趕

子爵府

引用:Quote:原帖由 都敏俊C 於 16-01-30 發表我

原帖由 little_kid 於 16-01-30 發表
我們大約中午到桃園機場。聽說台北入宜蘭有時會塞車,請問什麼時間入交通會較暢順?

...
只能夠肯定週末/ 長假期一定塞. 因為台北人自己都會揸車去郊遊

子爵府

引用:請問去放天燈果度離宜蘭食櫻桃鴨遠嗎?

原帖由 小笨象 於 16-02-16 發表
請問去放天燈果度離宜蘭食櫻桃鴨遠嗎?
放天燈係十份. 距離宜蘭都遠架. 你 check 下 google map

子爵府

引用:Quote:原帖由 都敏俊C 於 15-05-06 發表我4

原帖由 yonniemarn 於 16-02-19 發表
請問鹿埸,你是指花鹿米民宿主人的鹿場嗎?
我也會住花鹿米,打算參觀一下他們的鹿場,為何不見議去呢?
謝 ...
我諗有十幾隻鹿係間鐵皮屋入面. 睇完就走... 冇咩特別, 亦冇活動

子爵府

引用:Quote:原帖由 都敏俊C 於 15-05-06 發表第

原帖由 jonathanchans 於 16-02-18 發表
請問電話卡iphone可用嗎?如果致電回港或者接聽香港電話想知收費,謝謝

...
我地用 apps 打電話. 所以唔記得打電話收費了...
iphone 應該用得, 好多人買

子爵府

引用:請問可否pm 司機info 及行程, 我仔5 歲, 岩

原帖由 lolu 於 16-02-19 發表
請問可否pm 司機info 及行程, 我仔5 歲, 岩玩嗎? many thanks
行程應該頭2頁已經 post 曬啦... 好多野都啱小朋友玩.

子爵府

引用:Quote:原帖由 都敏俊C 於 16-02-19 發表我

原帖由 jonathanchans 於 16-02-19 發表
是否即是用whatsapp打電話,扣數據的思,會有當地的電話號碼嗎?謝謝。

...
用 whatsapp 或 wechat 或tango 打. 因為電話卡無限上網.
張電話卡都有台灣號碼. 我用黎聯絡台灣司機同朋友

子爵府

引用:我都想要台灣的行程、司機資料給我嗎

原帖由 s.y.lau 於 16-02-19 發表
我都想要台灣的行程、司機資料給我嗎?
有無邊間酒店及民宿好
行程係頭20個 post 已經有

子爵府

回覆:1家3口去完台北宜蘭分享

btw, 有 jm 話鄭司機加咗價... 有冇人可以 update 下?

子爵府

cj040710 發表於 16-12-6 04:38
請問你住邊間民宿?

子爵府

Koala_Chu 發表於 16-11-28 12:02
我都會去宜蘭,未 plan 行程

之前去台北都係搵鄭司機,$3000/8小時,不過唔知係咪你嗰個,可唔可以 pm 我 ...

司機叫鄭明仁
其實一年前已經有人話佢唔做24,同埋加咗價

子爵府

FCW0905 發表於 17-3-1 13:18
我都想要司機資料!我都係一家三口去,我唔太熟行,係咪要訂左酒店先好book機票架?
...

訂機票先搵酒店啦,酒店好多選擇

首頁

尾頁

跳至