婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:買任何野99都要過問!

只是問下已經好好。我嘅經歷仲慘,就同樓主借個位呻下。
當時我同c6仲未結婚,知道有化妝品公司staff sale,就益bf妹,約佢掃平貨。shopping前,我已問bf妹,Auntie有無野要買,佢話無。
shopping後, auntie要bf妹一定要我跟佢回家,話幫我買了蘿蔔糕,要我即刻拎走,唔好阻住佢雪櫃(唔係我要佢幫我買,係佢死話自己識人私房做,特別正,堅持唔比我自己買出面個d)。
上到去,Auntie叫我比戰利品佢睇,一打開袋攞張單出黎就鬧,話我買咁多野洗咁多錢。再攞護膚品出黎,就問我邊支係乜,然後話啱用,就收起。跟住仲要鬧我,話我做乜無買乜乜乜,叫我聽日買返黎比佢。講完,就話我阻住佢瞓,叫佢囡攞蘿蔔糕出黎,然後送客。bf妹個樣勁尷尬,但都照做。
我嬲到震,走咗之後一路行一路喊。

mapp2009    發表於 14-11-5 14:36
小肥楊    發表於 14-11-3 11:53

大宅

引用:回覆 dolphinhay 的帖子咁無恥ge

原帖由 teapothung 於 14-11-03 發表
回覆 dolphinhay 的帖子

咁無恥ge?!
佢知丫!bf自己住,我有key,佢一回家已被我攝人嘅勢嚇到,問我乜野事。我原原本本講咗佢知。佢都好嬲,即刻打比佢媽鬧佢,比我阻止咗。但自始以後,bf唔係到,我係唔會見Auntie,即使依家結結咗婚都唔會。

大宅

引用:回覆 dolphinhay 的帖子嘩,真係陰公囉!未

原帖由 M.A.C 於 14-11-03 發表
回覆 dolphinhay 的帖子

嘩,真係陰公囉!未結婚巳經咁強權惡霸,但當豪比佢一次啦!
姑仔係現場時,有同佢媽媽講話有d野佢有買到,話share用得啦!但被拒絕。
但最終連姑仔都撘單要我第二日買野比佢

大宅

引用:Quote:dolphinhay 發表於 14-11-3 09:32 只

原帖由 papagirl 於 14-11-03 發表
你99貪心又無賴,你C6好好彩,無俾佢媽嚇走你
由c6同我求婚到結婚差不多1年半,期間我已經比佢屋企激到講了幾次唔嫁。最終當然比c6氹返,當中有好多故仔,我班好姊妹都有提議我係bk share下,但我文筆唔好,所以顯醜不如藏拙了。

大宅

引用:Quote:dolphinhay 發表於 14-11-3 10:09 佢

原帖由 mini-kinki 於 14-11-07 發表
你輸左一著啦, 有時扮呢D好人, 唔會有好報架
你都啱,因為Auntie覺得我好蝦,所以之後都受咗佢唔小野。
依家已結埋婚,就因為之前99有d過份,所以c6都會保護我。婚前婚後都唔洗我單獨見99。99搵我,我唔想聽,就唔洗聽,飛線比c6聽。c6會盡量減少我同99之間嘅接觸。

大宅

引用:Quote:原帖由 mini-kinki 於 14-11-07 發表

原帖由 貧窮媽媽 於 14-11-08 發表
佢用咩都唔緊要,唔好一唔識就打嚟問長問短就得,我99之前見親我都問佢部ipad隻農場點解養唔到雞,又或者鑽 ...
我99玩嘅game,佢3個仔女明明玩開都delete咗個game,就係等99無得問。99點問個個都答無玩,唔識。

首頁

尾頁

跳至